14 april 2024
Thumbnail voor Staking personeel Eiffeltoren gaat vierde dag in

Staking personeel Eiffeltoren gaat vierde dag in

De staking van het personeel van de Eiffeltoren gaat zijn vierde dag in. Tientallen werknemers voeren sinds maandag actie omdat ze vinden dat het stadsbestuur van Parijs de toeristische attractie verwaarloost.

"De staking zal doorgaan tot de stad de arbeiders tevreden stelt", liet vakbondsleidster Sophie Binet donderdag weten. Binet riep de Parijse burgemeester Anne Hidalgo op om te onderhandelen met de werknemers.

De Eiffeltoren - de beroemdste bezienswaardigheid van Parijs - trekt volgens de website bijna 7 miljoen bezoekers per jaar, waarvan ongeveer driekwart buitenlanders. Verwacht wordt dat het aantal bezoekers aan Parijs deze zomer zal toenemen als de Franse hoofdstad gastheer is van de Olympische Spelen.

Boos over onderhoud
Volgens het personeel laat het onderhoud van de Eiffeltoren ernstig te wensen over. De ontwerper van het bouwwerk, ingenieur Gustave Eiffel, zei dat het bouwwerk eeuwig zou meegaan als het om de zeven jaar wordt geschilderd. Maar volgens de werknemers is dat al veel te lang geleden voor het laatst gebeurd.

De stad ontkent dit en zegt dat er alleen een onderhoudspauze was ingelast vanwege de coronacrisis. Ook moest het werk enige tijd worden stilgelegd, toen er lood was ontdekt bij het verwijderen van oude verflagen.