20 april 2024
Thumbnail voor Stena Line Travel Group neemt Voigt Travel over

Stena Line Travel Group neemt Voigt Travel over

AMSTERDAM - De Zweede reisorganisatie Stena Line Travel Group, evenals eigenaar van het Nederlandse Buro Scanbrit, heeft vandaag aangekondigd dat zij Voigt Travel Holding hebben overgenomen. Voigt Travel is - naar eigen zeggen - een vooraanstaande vakantiespecialist voor de Scandinavische regio.


De deal brengt Voigt Travel, evenals zusterbedrijven Scandinavian Wintersports en Ruka Safaris, in de Stena Line Travel Group samen met reisorganisatie Buro Scanbrit, die sinds 1986 onderdeel is van het Zweedse bedrijf. Het bundelen van deze krachten sluit aan op de langetermijnvisie van Voigt Travel om de positie van Scandinavië als vakantiebestemming te versterken.

Travel Entrepreneur Cees van den Bosch krijgt in Nederland de leiding over Voigt Travel, Buro Scanbrit, Scandinavian Wintersports en het Finse Ruka Safaris. Marloes Meijer blijft als Managing Director betrokken bij Voigt Travel.

Gespecialiseerd in noordelijke bestemmingen
Van den Bosch is enthousiast over de nieuwe samenwerking “Dit is een geweldige ontwikkeling voor Voigt Travel als pionier op het gebied van reizen naar Noord-Europa. De afgelopen decennia hebben we verschillende Scandinavische bestemmingen ontwikkeld en bereikbaar gemaakt, onder andere met onze chartervluchten vanuit Nederland en België. Als onderdeel van Stena Line Travel Group kunnen we onze positie verder verstevigen en onze ambities waarmaken. Een mooi vooruitzicht.”

Onder eigen merk opereren
Volgens Michel Houmes, Manager Retail & New Business bij Buro Scanbrit blijven alle labels opereren zonder wijzigingen. “Alle bedrijven blijven onder hun eigen merk opereren, maar samen vormen we de Nederlandse marktleider voor vakantiereizen naar de Scandinavische landen, met in totaal 50.000 reizigers per jaar.”

Op de hoofdfoto Cees van den Bosch.