14 juli 2024
Thumbnail voor TAP Air Portugal hervat na pauze van acht jaar lijndienst naar Manaus

TAP Air Portugal hervat na pauze van acht jaar lijndienst naar Manaus

Manaus keert vanaf november terug in het netwerk van TAP Air Portugal. De luchtvaartmaatschappij, die in de belangstelling staat van Air France-KLM, biedt drie vluchten per week aan naar de hoofdstad van deelstaat Amazonia. Het aantal Braziliaanse bestemmingen van TAP komt door de toevoeging op dertien.

TAP vloog tussen 2014 en 2016 ook al naar Manaus. Daarna verdween de bestemming uit de dienstregeling. Vanaf 4 november wordt er weer naar de stad gevlogen, op maandag, woensdag en vrijdag. Onderweg wordt een tussenstop gemaakt in Belem.

“Brazilië is van groot strategisch belang voor TAP, en de terugkeer naar Manaus onderstreept dat we blijven investeren in het land”, aldus CEO Luis Rodrigues. Onlangs startte de Portugese luchtvaartmaatschappij al vluchten naar Florianapolis.

Het Braziliaanse netwerk van TAP bestaat verder uit Sao Paulo, Rio de Janeiro, Belem, Belo Horizonte, Brasilia, Fortaleza, Natal, Maceio, Porto Alegre, Recife, Salvador de Bahia en Florianapolis. Die bestemmingen worden aangevlogen vanuit Lissabon. Daarnaast vliegt TAP ook van Porto naar Sao Paulo en Rio de Janeiro.