24 juni 2024
Thumbnail voor Thailand voert vaccinatieplicht in voor alle vliegreizigers

Thailand voert vaccinatieplicht in voor alle vliegreizigers

BANGKOK - Thailand heeft eerder coronamaatregelen afgeschaft, maar verlangt nu vanaf maandag weer van mensen die het land met een vliegtuig binnenkomen dat ze voldoende gevaccineerd zijn. De verplichting wordt mede ingegeven door het feit dat de grens tussen Thailand en China door de Volksrepubliek dit weekend weer is heropend en dat verwacht wordt dat er veel Chinese toeristen naar Thailand komen. Luchtvaartmaatschappijen die naar Thailand vliegen moeten voor het vertrek van passagiers nagaan of alles in orde is.


China heeft na felle protesten de draconische maatregelen van het zerocovidbeleid opgegeven en het aantal besmettingen dat er wordt vastgesteld stijgt er.

De Thaise autoriteiten willen medische verklaringen van mensen die niet zijn gevaccineerd waarom ze niet zijn ingeënt. Gevaccineerden moeten aantonen hoe vaak ze zijn ingeënt. Mensen die het coronavirus hebben gehad en binnen een halfjaar zijn hersteld, kunnen het land in als ze dat aantonen. Ook wordt een speciale gezondheidsverzekering geëist voor de behandeling van corona. De regels gelden vooralsnog de hele maand januari, maar niet voor mensen met een Thais paspoort of mensen die op doorreis zijn.