24 mei 2024
Thumbnail voor The Travel Club Business de Vallei viert 10-jarig jubileum: ‘Aandacht voor een ander is belangrijk’

The Travel Club Business de Vallei viert 10-jarig jubileum: ‘Aandacht voor een ander is belangrijk’

Bianca van Beek en Annette Frijlink vieren deze week het 10-jarig jubileum met hun onderneming The Travel Club Business de Vallei. Het ZRA-duo startte beide jong in de reisbranche: de één in de leisure-tak, de ander bij een airline. Beide kwamen in de zakenreisbranche terecht en vonden een gezamenlijke liefde voor dit type reizen. Bianca en Annette kijken met Reisbizz terug op de afgelopen tien jaar.

Voordat Bianca en Annette een ZRA-duo vormden, werkten ze samen bij OAD Business Travel. “We weten allemaal hoe dat geëindigd is. Direct na het faillissement kregen wij berichtjes van klanten dat ze toch echt bij ons, dus bij Annette én mij, wilden blijven boeken. Onze partners moedigden ons aan en de vraag was en is er, dus we besloten er voor te gaan”, vertelt Bianca aan Reisbizz. De dames gingen in gesprek met The Travel Club en nog geen vier maanden later was hun start een feit. “Onze kracht is onze ervaring en kennis, de korte lijnen, persoonlijke service en volledige ontzorging. We merken dat daar behoefte aan is, aan een gezellig praatje tijdens een telefoontje. Even aandacht voor een ander is belangrijk”, vult Annette aan.

Alles in één
Het hoogtepunt in de afgelopen tien jaar? “Het feit dat we dit werk nu voor onszelf doen. We kunnen onze strategie zelf bepalen en zetten onze eigen weg uit. Dat geeft voldoening en maakt het voor ons leuker dan voor een grote organisatie werken. We zijn directie, marketing én verkoop. Alles in één.”

De dames werken al tien jaar fijn samen. “We zijn beide heel direct, open en eerlijk. Als er iets is, spreken we dat altijd direct uit naar elkaar, zodat alles bespreekbaar is en blijft. Dat moet ook wel, want we werken nog net niet 24/7 samen. We zijn goed op elkaar ingespeeld en kunnen op elkaar rekenen. Natuurlijk hebben we beide onze goede en minder goede kanten, maar die proberen wij zo in te zetten dat we er altijd het beste uit kunnen halen”, gaat Bianca verder.

“We kunnen onze strategie zelf bepalen en zetten onze eigen weg uit. Dat geeft voldoening en maakt het voor ons leuker dan voor een grote organisatie werken.We zijn directie, marketing én verkoop. Alles in één”

Grillige branche
Wat de reisbranche zo’n leuke sector maakt om in te werken voor Bianca en Annette? Lastig om één ding te benoemen, stellen de dames. “Waar moeten we beginnen? Het is natuurlijk een grillige branche die vrijwel altijd geraakt wordt als er iets in de wereld gebeurt. Dat maakt het misschien ook zo interessant. Denk bijvoorbeeld aan de coronapandemie. Veel klanten waren overal in de wereld en moesten op stel en sprong terugkeren. Veel airlines vlogen niet meer en grenzen sloten. Het is een geweldig gevoel als je klanten thuis krijgt. Die dankbaarheid krijg je dubbel en dwars terug.”

De toekomst is nu
De dames hebben het jubileum met het team gevierd eind december. “Samen hebben we een mooie en gezellige avond beleefd. Ons team wordt inmiddels versterkt door Monique. Zij neemt de administratieve taken op zich. Daar zijn we superblij mee. Zo kunnen wij ons bezighouden met onze core business, waar we goed in zijn.”

Echte toekomstplannen heeft het duo niet. “De toekomst is voor ons vooral nu. Wij gaan gewoon lekker zo door. We worden veel benaderd door potentiële nieuwe klanten die via-via onze gegevens krijgen. Altijd leuk om zo benaderd te worden, dat is toch echt een compliment! We willen vooral op deze manier doorgaan: korte lijnen behouden, snel schakelen, volledige ontzorging en persoonlijke service waarbij je altijd in ieder geval één van ons aan de lijn krijgt. Dat is écht onze kracht.”