19 juni 2024
Thumbnail voor Tijdslot voor securitycontrole op Schiphol nu ook voor niet-Schengen-bestemmingen beschikbaar

Tijdslot voor securitycontrole op Schiphol nu ook voor niet-Schengen-bestemmingen beschikbaar

SCHIPHOL - Schiphol breidt de mogelijkheid uit om een tijdslot te reserveren voor de securitycontrole. Het is vanaf nu mogelijk om een tijdslot te boeken voor zowel Schengen- als niet-Schengen-bestemmingen.


Door gebruik te maken van een gereserveerd tijdslot, kunnen reizigers op een vooraf gekozen moment door de securitycontrole. Daardoor moet de wachttijd geminimaliseerd worden. Volgens Schiphol wordt voor niet-Schengen-bestemmingen rekening gehouden met de daaropvolgende grenscontrole. Het laatste tijdslot dat een passagier kan boeken is 90 minuten voor vertrek. Voor Schengen-bestemmingen is dit 60 minuten. Het reserveren van een tijdsslot is gratis, meldt Schiphol.

Het tijdslot geldt alleen voor de securitycheck, en niet voor het inchecken aan de balie.

Reserveren is mogelijk via de Schiphol-site en de Schiphol-app vanaf drie dagen voor vertrek. Na het maken van de reservering ontvangen reizigers een bevestigingsmail met een QR-code. Deze QR-code wordt op de luchthaven gescand door een medewerker, die vervolgens de reizigers verwijst naar het juiste toegangspunt voor de securitycontrole.