21 mei 2024
Thumbnail voor Tim van der Wel (Avila Reizen): ‘Zuid-Amerika zit in mijn hart’

Tim van der Wel (Avila Reizen): ‘Zuid-Amerika zit in mijn hart’

Een expert op het gebied van Zuid-Amerika, zo kun je Tim van der Wel zeker noemen. Hij heeft praktisch alle landen van Zuid-Amerika – en vele daarbuiten - bezocht. Samen met zijn vrouw Hilda runt Tim hun bedrijf Avila Reizen. Reisbizz interviewde hem over zijn voorliefde voor Zuid-Amerika.

Weet je nog wanneer je voor het eerst in Zuid-Amerika was?
Uiteraard weet ik dat nog! Dat was in 2004. Ik ging voor een afstudeerproject enkele maanden naar Peru. Ik ben toen verliefd geworden op Zuid-Amerika en dat ben ik nog steeds. Inmiddels heb ik buiten de Guayana’s alle landen bezocht, vaak meermaals of voor langere perioden. Zuid-Amerika zit in mijn hart, ik heb een diepe en hele warme relatie met het continent.

Wat is jouw persoonlijke favoriete land?
Venezuela! Omdat ik daar mijn lieve vrouw Hilda heb ontmoet. Ik heb in Peru en in Venezuela gewoond en ben vele malen naar onder andere Argentinië, Chili en Colombia geweest. Zuid-Amerika woont in mij.

Wat mag je beslist niet missen als je in Zuid-Amerika bent?
Lastige vraag…Laat je vooral verrassen, neem de tijd en reis met een open hart. En bij voorkeur met Avila Reizen, haha! Ik verbaas me nog steeds over de puurheid van Zuid-Amerika. Waar ik ook ben in Zuid-Amerika, het voelt altijd alsof ik precies op die plek op dat moment moet zijn.

Het hele interview met Tim lees je in de Reisbizz Zuid-Amerika Special!