17 april 2024
Thumbnail voor Tim Zegveld (YourTravel): ‘Leer je klant kennen, want Zuid-Afrika heeft zo veel te bieden’

Tim Zegveld (YourTravel): ‘Leer je klant kennen, want Zuid-Afrika heeft zo veel te bieden’

SCHIPHOL - De wereld is weer van het slot en ook buiten Europa kan er weer gereisd worden. Ook Zuid-Afrika heeft een geel reisadvies gekregen, wat het reizen ernaartoe weer mogelijk maakt. Reisbizz Magazine sprak met Tim Zegveld, ZRA bij YourTravel en Zuid-Afrika kenner, over zijn tips voor een reis naar het land.


Zelf is Tim twee keer naar Zuid-Afrika gereisd. “Wij hebben de Grand Tour Zuid-Afrika in 3,5 week gedaan, waardoor we alle ‘standaard’ plekken uit eigen ervaring gezien hebben. En een aantal jaar geleden heb ik met de Smile Society van Sunny Cars in een kleine week de Drakensbergen, het Nambiti Game Reserve en Durban verkent.” Zeker de ervaring met het Nambiti Game Reserve heeft ervoor gezorgd dat Tim dat safaripark vaak meeneemt in offerteaanvragen.

Tim heeft zelf kinderen die nog wat jong zijn voor open safarivoertuigen, waardoor het gezin nog even wacht met het teruggaan naar Zuid-Afrika. Als Tim toch nu zou mogen gaan, zou hij de focus leggen op mooie bed & breakfasts, in combinatie met de accommodaties van Africamps die hij zelf vaak boekt. “Ik zou dan vooral de natuur ingaan, maar ook zeker proberen bezoeken te plannen aan lokale projecten zoals Child and Youth Care Centre ‘Goeie Hoop’ in Kaapstad.”

Tips voor de reisagent
Voor zijn collega reisagenten heeft Tim een aantal tips: “Als je zelf niet in Zuid-Afrika bent geweest, ga dan in gesprek met collega’s uit de branche voordat je de aanvraag gaat behandelen. Bespreek eventueel de wensen samen eens door en maak dan een plan wat je zelf al kunt vertellen aan je klant. Leer je klant kennen, want Zuid-Afrika heeft zo veel te bieden waardoor je klant alle kanten op kunt.”

Wil je meer tips voor een reis naar Zuid-Afrika en weten welke ‘standaard’ zaken Tim wel of juist niet meeneemt in zijn advies? Lees dan het hele gesprek met Tim in de Zuidelijk Afrika Special van het Reisbizz Magazine.