14 april 2024
Thumbnail voor Titia Doornbos Clevering laat koffers thuis inchecken

Titia Doornbos Clevering laat koffers thuis inchecken

SCHIPHOL - De drukte op Schiphol vraagt om creatieve oplossingen. Zo stuitte Titia Doornbos Clevering van TUI at Home tijdens wat google-werk op Luggo, een bedrijf die ruimbagage van huis ophaalt en naar je vakantiebestemming teleporteert. Ze nam de proef op de som en deelt haar ervaring met Reisbizz.


Je meldt je bagage online aan, een koerier haalt het thuis bij je op en je ziet je koffers terug op de bagageband van je vakantiebestemming. Toch wel een beetje spannend, je vakantiejurkjes overdragen aan een onbekende maar ik besluit het vervoer van mijn vakantie-outfits in handen te leggen van de medewerkers van Luggo.

Koffers thuis inchecken
De dag voor vertrek komt de koerier onze koffers ophalen, checkt deze aan de deur in en neemt ze verzegeld mee. Ik houd van gemak als ik reis maar dit is wel heel relaxed in de hectiek van Schiphol. Met onze handbagage in de kofferbak rijden we naar Schiphol. En alhoewel het bij de bagage-afgifte niet extreem druk is vind ik het wel heel relaxed dat we zo kunnen doorlopen naar de rij van de security.

Bagageband op luchthaven Bari
Enkele uren later staan we bij de bagageband van de luchthaven van Bari. De koffers van onze vlucht komen spoedig op de band. Mijn vriend maakt nog een paar flauwe grappen over het jurkje in mijn laptoptas en dan zie ik mijn koffer. Het werkt. Met handbagage reizen en toch een koffer vol favoriete vakantie-outfits.

Je boekt de Luggo service makkelijk online.
•       Denk erom dat elke passagier zijn eigen koffer moet aanmelden volgens de bagagevoorwaarden die je bij de airline geboekt hebt.
•       Voordat de koerier komt heb je online ingecheckt.
•       Je moet zelf je koffer afgeven aan de koerier, net zo als je gewend bent bij de incheck op de luchthaven, alle ( volwassen ) reizigers moeten dus thuis zijn.
•       Staat de koerier voor de deur dan is het niet mogelijk een extra koffer toe te voegen of wijzigingen te doen op je reservering. Systemen van Luggo en de airlines zijn aan elkaar verbonden en het ophalen van de koffer moet je zien als een officieel incheck moment.
Op dit moment doet Luggo zaken met Transavia en Corendon maar ze zijn druk bezig met het uitbreiden naar andere airlines.