19 juni 2024
Thumbnail voor Ton Vendrig over Travel-Net 2.0: ‘DTS vanaf zomer 2022 ook B2B2C bereikbaar’

Ton Vendrig over Travel-Net 2.0: ‘DTS vanaf zomer 2022 ook B2B2C bereikbaar’

SCHIPHOL - Voor Paul Eldering is het haast niet meer voor te stellen dat alles in de reisbranche vóór 1980 nog handmatig werd gedaan. In zijn rubriek ‘Stand van zaken’ gaat hij tijdens zijn analyse in op de technologische ontwikkelingen die in de reisbranche hebben plaatsgevonden. Met Ton Vendrig bespreekt hij de plannen voor distributieplatform Dutch Travel Services (DTS).


In zijn analyse beschrijft Eldering hoe pas in de jaren 80 de moderne pc zijn intrede doet en welke ontwikkelingen voor de reisbranche dat met zich meebrengt. Als vanaf de jaren 90 het internet zijn intrede maakt, verandert er veel. “Vanaf medio jaren 90 raken websites en e-mail en na de eeuwwisseling ook smartphones en talloze apps geleidelijk ingeburgerd.”

Ondanks het goed functionerende B2B-systeem Travel-Net, stelt Eldering dat de Nederlandse reisindustrie als geheel toch relatief traag is met de overstap naar grootschalige internettoepassingen. Met directeur Ton Vendrig spreekt hij over distributieplatform DTS dat anno 2021 reuzenstappen maakt. “In feite bieden we Travel-Net 2.0, ook voor specialistisch aanbod, rondreizen, flydrives en dynamic packaging”, aldus Vendrig.

DTS stelt zich onafhankelijk op. Een tiental Nederlandse en Duitse touroperators hebben toegezegd om mee te doen, zoals Corendon en De Jong Intra. Ook de Dutch Travel Alliance (DTA) met ruim dertig zelfstandige reisbureaus heeft volgens voorzitter Erik van der Waard interesse. Vanaf zomer 2022 zal DTS ook ‘B2B2C’ bereikbaar zijn.

Wil je de hele analyse van Paul Eldering lezen waarin hij met Ton Vendrig ingaat op de plannen met DTS? Ga dan snel naar het hele artikel in het Reisbizz Magazine.