19 juni 2024
Thumbnail voor Transavia alternatief voor wintersportvluchten van Eelde naar Scandinavië

Transavia alternatief voor wintersportvluchten van Eelde naar Scandinavië

EELDE - De wintersportvluchten die reisorganisatie BBI Travel komende winter heeft gepland vanaf Groningen Airport Eelde naar Scandinavian Mountains Airport zullen worden uitgevoerd door Transavia. Aanvankelijk zou Great Dane Airlines de vluchtuitvoering verzorgen, maar die Deense maatschappij ging vorige week failliet.


De eerste vlucht staat gepland voor 19 december 2021. Bij de zoektocht naar een nieuwe vervoerder, wilde BBI Travel niet over één nacht ijs gaan, ondanks dat er toch een zekere haast was. Toen Transavia zich aandiende als mogelijke kandidaat, raakte het proces in een stroomversnelling.

“Vanaf Schiphol vliegen onze passagiers al meer dan een decennium met Transavia naar Lapland en Noord-Noorwegen”, zegt BBI Travel-directeur Henk van der Kooi: “We doen graag zaken met Transavia en ook onze klanten zijn met Transavia bekend. Deze deal zal zeker hun goedkeuring hebben”.

De vluchten vanaf Groningen Airport Eelde worden uitgevoerd met een Boeing 737. Dat toestel is een slag groter dan de Embraer 195 die Great Dane Airlines op de wekelijkse vlucht naar het Zweedse Scandinavian Mountains Airport zou inzetten. De eerder geplande vluchten op donderdag komen echter te vervallen.

”We hadden de eerste vluchten al vol zitten, toen we over het faillissement van Great Dane hoorden. Aan alles merken we de populariteit van deze bestemming met vertrek vanaf Groningen Airport Eelde. De toestellen van Transavia zijn groter, dus we kunnen nu gewoon door verkopen”, zegt Van der Kooi. Er wordt onderzocht of het ook mogelijk is om passagiers vanaf Schiphol te laten opstappen.

Transavia keert hiermee na een afwezigheid van anderhalf jaar terug op Eelde, tot vreugde van de regionale luchthaven. "Net als BBI Travel blijven wij geloven in de kleinschaligheid van onze luchthaven en in deze unieke reisbestemming. Wij zien uit naar de eerste vertrekkende passagiers vanaf Eelde naar Scandinavian Mountains Airport", zegt Jonas van Dorp, Head of Aviation Marketing & Development.

Iedereen die de vlucht als onderdeel van een pakketreis boekt, parkeert gratis op Groningen Airport Eelde en mag naast 20 kilo bagage ook een set ski’s gratis meenemen. Skigebieden als Trysil (Noorwegen) en Sälen (Zweden) liggen om de hoek van Scandinavian Mountains Airport.