20 april 2024
Thumbnail voor Travel Challenge-winnaar Thijs van Toorenenburg: ‘Neem eens jonge medewerkers mee naar congres’

Travel Challenge-winnaar Thijs van Toorenenburg: ‘Neem eens jonge medewerkers mee naar congres’

TUI-Trainee Thijs van Toorenenburg mocht tijdens het ANVR-congres in Asturias op zondag spreken. Vanaf het moment dat van Toorenenburg het podium betrad, schudde hij iedereen wakker. Thijs vindt dat hij te weinig jeugd ziet op het congres en riep op om de "nieuwe generatie" meer aan te laten sluiten: "Als ik volgend jaar weer meega, wil ik dat er meer jeugd om me heen is.”


Thijs van Toorenenburg won dit jaar de Travel Challenge op Fuerteventura. Tijdens de Travel Challenge kregen studenten de opdracht om meer toeristen op een duurzame manier naar het eiland Fuerteventura te krijgen. Thijs won de Challenge en volgt nu een traineeship binnen TUI. In die hoedanigheid kreeg van Toorenenburg zondag het podium in Asturias.

“Mijn doel was om iedereen hier de hand te schudden en dat is redelijk gelukt”, vertelt de TUI-Trainee op het podium. “Ik heb veel geleerd van iedereen die hier rondloopt en vind het een voorrecht om hier te staan, en mensen te ontmoeten uit verschillende hoeken. Er wordt op dit congres waardevolle kennis overgebracht.”

Maar Thijs hield het niet alleen bij deze mooie woorden en gooide de knuppel nog even in het hoenderhok. “Het is tijd voor een nieuwe generatie. De oude duiven moeten zich meer gaan verbinden met de jeugd om kennis over te dragen en te leren van de jeugd”, aldus Van Toorenenburg.  “Er is weinig jeugd te zien op dit congres. Ik wil me gaan inzetten zodat de connectie wordt gemaakt tussen de jeugd en de oudere generatie.”

“Dus”, adviseert van Toorenenburg de zaal, “neem een keer een jonge medewerker mee naar het congres.”