12 mei 2024
Thumbnail voor Travel Trend: Citytrip óf strandvakantie? Waarom niet allebei?

Travel Trend: Citytrip óf strandvakantie? Waarom niet allebei?

NEW YORK - Heb je moeite met kiezen tussen een citytrip en een tropische strandvakantie? Daar heeft Travel Trend wel antwoord op. Volgens de reisorganisatie is het namelijk niet nodig om te kiezen. “Combineer New York en Aruba in één leuke City & Beach reis. Vlieg met Delta Airlines naar The Big Apple en reis na een paar dagen door naar Aruba voor een ontspannen strandverlenging.” In de Oostelijk Noord-Amerika Special van Reisbizz Magazine neemt Travel Trend je mee op reis.


Voor een eerste bezoek aan New York staan waarschijnlijk de bekendste bezienswaardigheden op je lijstje; je ogen uitkijken naar alle neonreclames en kleurrijke New Yorkers op Times Square, een wandeling of fietstocht maken door Central Park en een bezoek aan het Vrijheidsbeeld. Aan de voet van dit iconische beeld op Liberty Island heb je bovendien een spectaculair uitzicht op de skyline van Manhattan.

Met de wetenschap dat je na een paar dagen kunt relaxen op Aruba, kun je met volle teugen van New York genieten. Wat zijn nog meer aanraders? Shoppen natuurlijk! En bekende musea bezoeken zoals het MoMA (Museum of Modern Art), een wandeling over The High Line maken, een kijkje nemen op Wall Street, een gospelshow in Harlem bijwonen, de opkomende wijk Broadway verkennen. En, en…. zie je het? Je komt tijd tekort.

En dan is er rust
Na een vlucht van ruim 4,5 uur zet je voet op Aruba, waar eindeloze witte zandstranden op je wachten. Zoals het brede Eagle Beach, dat volgens TripAdvisor tot de top 3 stranden ter wereld behoort en waar je de kenmerkende fofoti bomen tegenkomt.

In Nationaal Park Arikok kun je begeleide wandelingen door de natuur maken, langs ruig woestijnland en torenhoge groene cactussen. Prachtige witte zandstranden gaan hier over in kalkstenen kliffen, die worden glad gebeukt door golven en passaatwinden. In dit grote Caribische natuurgebied vind je de Fonteingrot en de Natural Pool; twee van de natuurwonderen van Aruba. In het park komen inheemse diersoorten voor en bomen en planten die je alleen op Aruba vindt. Een leuke ervaring hier is de maandelijkse ‘Movie in the Park’ avond, waar je een film kunt kijken in de openlucht, onder de sterren.

Meer weten over het combineren van een stedentrip New York met een strandvakantie op Aruba? Lees dan het hele artikel in Reisbizz Magazine.