17 april 2024
Thumbnail voor TUI: 57 vakantiegangers tijdelijk uit hotel vanwege brand Corfu

TUI: 57 vakantiegangers tijdelijk uit hotel vanwege brand Corfu

RIJSWIJK - Op Corfu hebben 57 Nederlandse vakantiegangers die met TUI reizen tijdelijk hun hotel moeten verlaten vanwege bosbranden. Inmiddels kunnen zij volgens een woordvoerster van de reisorganisatie weer terug naar hun oorspronkelijke hotel, omdat het gevaar is geweken.


"De hotels zijn weliswaar weer geopend, maar enige dagen voor schoonmaak zijn wel nodig voordat ze nieuwe gasten kunnen ontvangen", zegt de woordvoerster. Mensen die een van de vijf hotels hadden geboekt die zijn geëvacueerd, kunnen hun reis kosteloos omboeken of annuleren. De reizen naar de andere hotels op Corfu kunnen gewoon doorgaan.

Op Corfu zijn in de nacht van zondag op maandag zo'n 2500 personen geëvacueerd na de uitbraak van bosbranden. Ook op het eiland Evia vinden ontruimingen plaats. Op Rhodos waren eerder al massale evacuaties door een grote natuurbrand.

TUI vliegt momenteel niet meer naar Rhodos. Eerder liet de reisorganisatie al weten dat de meeste van de circa vijftig Nederlandse vakantiegangers die wegens de bosbranden op het Griekse eiland zijn geëvacueerd, hun vakantie daar willen voortzetten. TUI heeft hotelkamers voor ze geregeld in veilige gebieden van het eiland, die beschikbaar zijn aangezien er nu even geen toeristen die kant op gaan. In de nacht van maandag op dinsdag komt rond 01.00 uur een toestel van TUI fly vanaf Rhodos op Schiphol aan.