14 april 2024
Thumbnail voor TUI houdt voorlopig vluchtschema in stand, ondanks storm

TUI houdt voorlopig vluchtschema in stand, ondanks storm

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij TUI fly heeft voor vrijdag nog geen vluchten geannuleerd ondanks de storm Eunice die, naar verwachting, voor veel overlast gaat zorgen. De vakantievlieger is van plan de geplande dienstregeling uit te voeren.


"Wij hebben geen vluchten geannuleerd. Voor onze reizigers zijn het niet gewoon vluchten, want hun hele vakantie hangt er aan vast. Die gaan we niet zomaar annuleren", meldt TUI-woordvoerster Petra Kok aan dit medium.

"Het is goed mogelijk dat de vluchten vrijdagochtend wel uitgevoerd kunnen worden. Wij hebben al onze reizigers die morgen vertrekken een SMS gestuurd waarin we hen aanraden tijdig te vertrekken naar de luchthaven en rekening te houden met vertraging onderweg en op de luchthaven vanwege de storm. Vanzelfsprekend wordt de vlucht alleen uitgevoerd als dat veilig kan", voegt ze toe.

Passagiers die met de trein naar Schiphol gaan moeten er rekening mee houden dat de NS het treinverkeer om 14.00 stillegt.

KLM annuleert vrijdag 167 vluchten in verband met de storm Eunice. De luchtvaartmaatschappij meldt donderdagavond dat de weersvoorspelling voor vrijdag een beeld schetst van zware windstoten.