19 april 2024
Thumbnail voor TUI sponsort komende drie jaar de marathon op Mallorca: ‘De Balearen liggen ons na aan het hart’

TUI sponsort komende drie jaar de marathon op Mallorca: ‘De Balearen liggen ons na aan het hart’

TUI Sports is de nieuwe titelsponsor en officiële distributiepartner van de marathon op Mallorca. De ‘TUI Palma Marathon Mallorca’ vindt plaats op 20 oktober 2024 en draagt bij aan het doel van TUI om dit jaar twee miljoen TUI-gasten uit heel Europa naar de Balearen te brengen. Reisbizz sprak met Rob van Dijk, Product Manager TUI Sports, over de samenwerking.

De TUI Group sponsort de marathon voor alle markten waar de reisorganisatie gevestigd is. “De Balearen liggen ons na aan het hart. Dit jaar is het ons doel om meer dan twee miljoen TUI gasten uit heel Europa naar de Balearen te brengen. De TUI Palma Marathon Mallorca is een gezinsvriendelijk, internationaal en divers evenement, het draait om plezier en saamhorigheid. De loop - 9 km, halve marathon of marathon - voert je door een historische oude stad en langs een prachtige strandpromenade, wat op zich al de moeite waard is”, vertelt Rob aan Reisbizz.

Volgens Rob is het een perfecte combinatie. “Een geweldig evenement ondersteunen en tegelijkertijd laten zien wat TUI allemaal kan bieden tijdens een vakantie. Onze vliegtuigen brengen je naar het eiland, onze bussen verzorgen de transfers en we bieden een ruime hotelkeuze. Zelfs bijpassende excursies kun je boeken via de TUI app.”

Groeiende tak
TUI Sport reizen is een groeiende tak in zowel Nederland als België, stelt Rob. De reisorganisatie ziet vier hoofdredenen waarom mensen deze type reizen boeken: “Sportliefhebbers willen hun passie voor sport combineren met een onvergetelijke ervaring. Of het nu gaat om de spanning van een marathon of de sensatie van Formule 1-races: sportreizen bieden een unieke kans om deel uit te maken van iets groots. Daarnaast hebben veel mensen sportieve doelen op hun bucketlist staan en brengen sportreizen gelijkgestemden individuen samen. Het gevoel van saamhorigheid en verbondenheid is een belangrijke aantrekkingskracht. Tot slot vinden mensen het gemakkelijk. Wij nemen de organisatie uit handen, waardoor klanten zich volledig kunnen concentreren op hun sportieve avontuur.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: TUI

Hoe zo’n TUI-reis naar de marathon op Mallorca eruitziet? “Je krijgt gegarandeerd een startnummer. Of het nu de Mallorca Marathon of de New York City Marathon is, je kunt erop vertrouwen dat je kunt deelnemen”, legt Rob uit. “De reis is volledig verzorgd. Je verblijft in een goed hotel, omringd door een team van ervaren begeleiders. Zo kun je je volledig concentreren op die onvergetelijke 42.195 meter. Gezamenlijk bezoeken we de Marathon Expo, waar je je startnummer ophaalt. En tijdens onze Marathon Meeting krijg je de laatste tips en krijg je alles te horen over de marathon-dag zelf.”

Vaak razendsnel uitverkocht
De TUI Sports marathon reizen zijn volgens Rob ontzettend populair en vaak razendsnel uitverkocht. De TUI Palma Marathon in Mallorca op 20 oktober 2024 is vanaf half april boekbaar. “Er zijn arrangementen met diverse verblijfsduren, vanaf drie nachten en langer. Naast de runners zijn de meereizende supporters ook van harte welkom.” De TUI Palma Marathon Mallorca is zowel boekbaar op de website als via de reisagent.