24 juli 2024
Thumbnail voor TUI trekt zich terug uit biedingsproces om kantoren D-reizen

TUI trekt zich terug uit biedingsproces om kantoren D-reizen

RIJSWIJK - TUI Nederland heeft zich terug getrokken als potentiële koper van een deel van de kantoren van D-reizen. De touroperator zegt toch geen toegevoegde waarde te zien in het overnemen van een deel van de boedel van de reisorganisatie.


Eerder deze maand liet TUI-topman Arjan Kers aan Reisbizz.nl weten in gesprek te zijn met de curatoren. “Om onze klanten te helpen, hebben we uit de administratie van D-reizen gegevens nodig van die klanten”, vertelt Kers. “Daarnaast zijn wij een grote schuldeiser in het faillissement en spreken we daarover met de curatoren. Het is niet onlogisch dat in die gesprekken ook interesse in reisbureaus van D-reizen een onderwerp is.”

De touroperator laat aan het Algemeen Dagblad weten toch de interesse in overname van kantoren van D-reizen te zijn verloren na een eerste inventarisatie en analyse. “Wij hebben geconcludeerd dat de boedel voor TUI geen toegevoegde waarde blijkt te hebben”, luidt een verklaring van TUI. De touroperator blijft wel in gesprek met de curatoren vanwege de schulden die zijn gemaakt. Kers liet eerder aan Reisbizz.nl weten dat het om een vrij groot aantal miljoenen gaat die TUI als schuldeiser van D-reizen tegoed heeft.

Biedingsproces
Begin deze week eindigde de deadline voor geïnteresseerden die mee wilden bieden om de boedel van D-reizen. Zowel Prijsvrij als Hillman Travel hebben een bod gedaan op een deel van de kantoren van D-reizen. Maandag liet Prijsvrij-directeur Marc van Deursen aan Reisbizz.nl weten niet eerder dan afgelopen woensdag antwoord te krijgen of het bod geaccepteerd zou worden. Eerder vandaag meldt Van Deursen aan Reisbizz.nl dat er pas na het weekend meer duidelijkheid zal zijn.