19 april 2024
Thumbnail voor TUI Vakantiepeiling: dit zijn de grootste ergernissen op vakantie

TUI Vakantiepeiling: dit zijn de grootste ergernissen op vakantie

Op vakantie wil je lekker tot rust komen en genieten van je (welverdiende) rust. Toch ergeren we ons tijdens onze vakantie aan veel dingen, blijkt uit de vakantiepeiling van TUI. Het vervelendste vinden we luide en asociale toeristen.

Touroperator TUI heeft onder meer dan 1200 mensen onderzoek gedaan naar het gedrag van Nederlanders op vakantie. Uit het onderzoek blijkt onder meer dat vrouwen avontuurlijker zijn op vakantie dan mannen. “Vrouwen boeken vaker uitstapjes en excursies terwijl mannen dan liever een biertje drinken op een terras. Verder missen vrouwen de huisdieren thuis meer en gaan mannen liever uiteten op vakantie”, valt te lezen in het onderzoek.

Driekwart van de Nederlanders geeft volgens TUI aan niet minder op vakantie te gaan ondanks de stijgende prijzen. Ook tijdens de vakantie zegt 79 procent van de respondenten niet te beknibbelen op hun uitgaven.

Ergernissen
Een vakantie is niet alleen rozengeur en maneschijn. TUI vroeg respondenten ook naar hun grootste ergernissen op vakantie. “Met stip op nummer één (58 procent) staan luide en asociale toeristen, op de voet gevolgd door het welbekende handdoekje leggen bij het zwembad.” Een groot deel van de Nederlandse vakantiegangers ergert zich aan een niet schone kamer (45 procent) of een slecht bed (48 procent). “Verder vindt 1 op de 8 mensen het irritant als andere mensen in het vliegtuig klappen na de landing.”

TUI keek in het onderzoek ook naar verschillen per provincie. “Waar in Flevoland bijna iedereen kiest voor een All-Inclusive vakantie (94 procent), geven Groningers de voorkeur aan een natuurvakantie (61 procent).” 58 procent van de Limburgers verlangt dan weer naar een actieve vakantie.