25 juni 2024
Thumbnail voor TUI zoekt 10 ‘TUInfluencers’: Fans die graag op vakantie gaan en anderen laten meegenieten

TUI zoekt 10 ‘TUInfluencers’: Fans die graag op vakantie gaan en anderen laten meegenieten

TUI gaat op zoek gaat naar 10 zogenaamde ‘TUInfluencers’. Dat zijn volgens de reisorganisatie niet de “gebruikelijke influencers met veel volgers en een groot bereik op social media, maar TUI fans die graag op vakantie gaan en anderen daarvan laten meegenieten.” Reizigers die door TUI worden uitgekozen als winnaar, winnen een geheel verzorgde reis voor twee personen.

Om in aanmerking te komen, hoeven kandidaten alleen een video of foto via Instagram te delen waarin ze aangeven dat ze deze zomer TUInfluencer willen worden en waarom. Roosmarijn Quartier, Director Marketing & Distribution Support bij TUI België en Nederland: “TUI wil droomvakanties voor iedereen bereikbaar maken. En aangezien mensen toch al heel veel delen vanaf hun vakantieadres, dachten we: waarom zouden ze geen influencer voor ons worden? Dan kunnen ze dezelfde content delen, alleen met de merknaam TUI erbij én krijgen ze de reis gratis.” Het goede nieuws: iedereen komt in aanmerking. Kandidaten hoeven dus niet veel volgers of een groot bereik te hebben.

Geheel verzorgde reis
Uit alle inzendingen selecteert de reisorganisatie vervolgens de tien beste posts; vijf uit Nederland en vijf uit België. De geselecteerde TUInfluencers winnen een geheel verzorgde reis van 7 nachten in één van de TUI BLUE of TUI MAGIC LIFE hotels. Verblijf is op basis van een tweepersoonskamer, dus een tweede persoon mag mee op reis.

Reclame maken
Als tegenprestatie wordt van de TUInfluencers verwacht dat ze zich ook echt als influencer gaan gedragen. “Dat betekent dat ze voor hun vakantie en vanaf hun vakantieadres content delen om zo het last minute aanbod van TUI onder de aandacht te brengen. Daarnaast moeten ze reclame maken voor TUI door melding te maken van de Last Minutes in hun voicemailboodschap of hun out of office reply.”

Aanmelden voor de actie kan tot 10 juni.