14 juni 2024
Thumbnail voor Twee weken lang geen treinverkeer van Schiphol richting Amsterdam Zuid en Utrecht

Twee weken lang geen treinverkeer van Schiphol richting Amsterdam Zuid en Utrecht

SCHIPHOL - Door werkzaamheden wordt twee weken lang, van 13 tot en met 26 november, het treinverkeer tussen Schiphol en Amsterdam Zuid stilgelegd. Daardoor moeten reizigers vanuit de richting Utrecht/Bijlmer Arena naar Amsterdam Centraal omreizen en daar overstappen op de trein naar Schiphol. Dat levert zeker 20 minuten extra reistijd op.


Ook reizigers uit de richtingen Amersfoort en Almere krijgen door de werkzaamheden te maken met extra reistijd, maar zij hoeven niet extra over te stappen, omdat de Intercity’s vanuit die regio’s via Amsterdam Centraal worden omgeleid naar Schiphol. Richting Rotterdam, over de hogesnelheidslijn, blijft de reistijd gelijk, maar wordt wel de frequentie verlaagd.

Vanaf station Amsterdam Zuid naar Schiphol is het ook mogelijk om de bus te nemen, of de metro naar station Lelylaan en daar over te stappen op de trein.

Meer hinder verwacht
De komende zes jaar moeten treinreizigers naar Schiphol rekening houden met meer hinder dan normaal, doordat de Schipholtunnel ingrijpend gerenoveerd wordt en het station verbouwd wordt. Daardoor vinden er tot 2028 maar liefst 39 treinvrije periodes plaats, waarbij het treinverkeer van en naar de luchthaven meerdere dagen stilligt.