15 juli 2024
Thumbnail voor Vakanties bij Boerenbed in trek bij jongeren en gezinnen

Vakanties bij Boerenbed in trek bij jongeren en gezinnen

HAARLEM – Ondanks de wisselende weersomstandigheden zijn de tenthuisjes van Boerenbed komende maanden vrijwel volgeboekt. De behoefte om er even uit te zijn blijkt groot. Daarnaast willen de gasten even helemaal weg zijn van het digitale bestaan en om afkicken van het beeldscherm.


In het voorjaar zijn vrijwel alle weekenden bij Boerenbed volgeboekt en ook de doordeweekse plekken worden veel geboekt. Voor het najaar zijn er nog genoeg mogelijkheden. Boerenbed heeft achttien locaties in Nederland met ieder vijf tot tien tenthuisjes voor zes personen. Elke tent heeft privé sanitair en is volledig ingericht. Alle boerderijen zijn werkende agrarische bedrijven, zoals veeteelt, landbouw of fruitteelt. Op de boerderijen zijn kleine dieren aanwezig.

Boerenbed heeft daarnaast zo’n 45 bestemmingen in het buitenland, onder meer in Groot-Brittannië, Zwitserland en Frankrijk. Dit jaar openen zeven nieuwe locaties, waarvan een in Nederland.

“De hausse aan boekingen zagen we wel aankomen, maar deze enorme groei niet”, vertelt directeur Dries Veen, mede-grondlegger van Belvilla. “Wij constateren zoveel meer vraag, niet alleen van gezinnen met kinderen, maar ook van jonge stellen en ouderen. Dat is opvallend."

Simpeler leven
Volgens Boerenbed zouden mensen klaar zijn met het digitale bestaan, waarin alles draait om het beeldscherm. "Op onze locaties bij de boer, ga je echt even simpeler leven. Dat betekent koken op een houtkachel, die tevens je verwarming is, slapen in een bedstee en met olielampen als verlichting. Want, elektriciteit heb je niet. Onze gasten vinden het heerlijk, een verademing”, sluit Veen af.