17 mei 2024
Thumbnail voor Van studiereismaatjes naar New York tot goede vriendinnen op het Reisbizz Festival

Van studiereismaatjes naar New York tot goede vriendinnen op het Reisbizz Festival

BEEKSE BERGEN - Monique van Hoogenhuizen van Dutax Made, Desiree Schijven van TUI at Home Etten Leur en Elke Adriaanse van D-reizen Zundert zijn van toevallige studiereismaatjes naar New York, uitgegroeid tot goede vriendinnen. Tijdens het Reisbizz Festival vorige maand in de Beekse Bergen vroegen we de dames naar deze mooie vriendschap.


De studiereis met Sunair Vakanties naar New York stond bij ieder van de dames hoog op het lijstje. “Hoe geweldig was het dat we tot de gelukkigen hoorden”, vertellen ze. Op de deelnemerslijst stonden wat bekende namen uit het Brabantse land. Monique kende zowel Elke als Desiree uit de Rabobank/Globe/VakantieXperts tijd, dus de eerste contacten waren snel gemaakt.

De reis zal voor de dames altijd speciaal blijven door alles wat er op dat moment in de wereld speelde. “We zaten aan het begin van de coronacrisis. In New York waren al maatregelen in de stad en liepen mensen her en der met mondkapjes. We maakten er nog grapjes over, niet wetende wat ons een paar dagen later boven het hoofd zou hangen.”

Dit betekende wel dat de dames optimaal en onbezorgd genoten van de stad. “Wat hebben we veel gezien en gedaan, vele kilometers gestapt, veel plezier en mooie herinneringen gemaakt. De New York studiereis is de start geweest van onze vriendschap!” De maatregelen volgden ook in Nederland elkaar op. Voor de startende vriendschap van de dames had het de nodige consequenties. “Via de app bleven we contact houden en waar mogelijk, rekening houdende met alle regels, probeerden we af te spreken. In het begin was dat een wandeling in de buitenlucht, maar wat waren we blij toen we begin mei 2021 weer ‘gewoon’ konden afspreken op een terrasje. Weliswaar een meter uit elkaar en met mondmaskers, maar we konden elkaar eindelijk weer fysiek zien en gezellig bijkletsen.”

Wil je meer weten over het verloop van de vriendschap van de dames en hoe zij het Reisbizz Festival hebben ervaren? Lees dan het hele artikel in Reisbizz Magazine Nr. 73.