19 juli 2024
Thumbnail voor Visit USA en Brand USA organiseren geslaagde Roadshows Den Haag en Lelystad

Visit USA en Brand USA organiseren geslaagde Roadshows Den Haag en Lelystad

DEN HAAG - Visit USA Nederland organiseerde afgelopen woensdag- en donderdagavond in samenwerking met Brand USA een nieuwe editie van de originele Roadshow. Dit jaar vond het evenement plaats in Lelystad en Den Haag. Reisbizz was gisteravond aanwezig bij de Roadshow in het Omniversum in Den Haag.


Visit USA en Brand USA hebben over de twee dagen zeventig reisagenten mogen verwelkomen. Tijdens speeddatesessies konden de members met twee, maximaal drie, reisagenten 1-op-1 gesprekken voeren. Totaal waren veertien members aanwezig: EURAM, Portland/Oregon, Worldwide Campers, Icelandair, Travel South USA, Norwegian Cruise Line, Travel Texas, De Jong Intra Vakanties, Brand USA, Travel Trend en Visit ST. Pete/Clearwater. “We hadden drie van onze nieuwste members die aanwezig waren: Visit Seattle, Special Traffic en Untamed travelling. Fijn om het enthousiasme vanuit de leden te zien. Naast informatie delen is het ook een stukje netwerken en jezelf laten zien”, laat Rianne van der Linden van Visit USA weten.

Speeddaten
De sessies werden opgesplitst met een korte pauze waar iedereen kon genieten van wat Amerikaanse versnaperingen – hotdogs, hamburgertjes, nachos konden niet ontbreken. Het programma tijdens de avonden begon met de film ‘Into Nature’s Wild’: een vertoning van de afwisselende Amerikaanse natuur, om in de juiste sferen te komen. “De film zette de toon voor deze Amerika-focussed informatie middag/avond. In het Aviodrome keken we naar de film in hun theater, met stoelen uit oude KLM-vliegtuigen. Daar was de film prachtig. In het Omniversum, waar het scherm helemaal om je heen gaat, word je echt de film in getrokken en was het een indrukwekkende ervaring”, aldus Rianne.

Tijdens de avonden werden de reisagenten gevraagd om per speeddatesessie een vraag te beantwoorden. Aan de reisagenten die de meeste vragen goed beantwoordden, werden diverse prijzen uitgedeeld. Zo werd iemand blij gemaakt met een echte cowboyhoed, een fles bourbon, een mooie goodiebag en de hoofdprijs, een voucher t.w.v. 500 euro van Icelandair.

Corona-editie Visit USA Roadshow
Vereniging Visit USA NL heeft als doel om Amerika onder de aandacht te brengen als een vakantiebestemming bij de Nederlandse reiziger. De laatste Visit USA Roadshow was in 2019. In 2021 en 2022 werden ‘corona-proof’-edities georganiseerd aangezien geen grote groepen bij elkaar mochten zijn. Diverse members van Visit USA NL stonden toen verspreid over diverse steden in het noorden (Zwolle en omgeving 2021) en zuiden (Den Bosch en omgeving 2022) van Nederland. Reisagenten reden de ‘toeristische routes’ van plek naar plek en op elke locatie vond een speeddatesessie plaats.