19 juni 2024
Thumbnail voor Voel je thuis op Curaçao: ‘We verwelkomen je met open armen’

Voel je thuis op Curaçao: ‘We verwelkomen je met open armen’

Curaçao staat bekend om haar stranden en het zomerse weer, het hele jaar door. Maar er is volgens Sharon Vassell van Curaçao Tourist Board (CTB) zoveel meer te ontdekken op het grootste eiland van de ABC-eilanden. In de Caribbean Special van Reisbizz Magazine vertelt ze wat precies.

Volgens Sharon zijn het vooral de diversiteit aan mensen, de grote keuze aan activiteiten, de heerlijk ontspannen sfeer en de cultuur die Curaçao zo uniek maken. “Je voelt je er meteen thuis”, aldus Sharon. Curaçao telt 160.000 inwoners en 55 verschillende nationaliteiten, waardoor een smeltkroes van culturen is ontstaan. “Deze diversiteit is overal op het eiland terug te zien en is ook zeker terug te proeven in de keuken.”

De veelzijdigheid van Curaçao is ook terug te zien in de kleurrijke straten. De hoofdstad Willemstad bestaat uit verschillende wijken en kent een grote groep kunstenaars die deze plek hun thuis noemen. “ Elke wijk is bontgekleurd en voorzien van prachtige street-art. Punda, één van deze wijken, wordt beschouwd als het kloppende hart van Curaçao. De wijk staat bekend om de straten vol leuke terrasjes, kraampjes en muziek. Elke donderdagavond wordt de artistieke wijk omgetoverd tot Punda Vibes, waar pop-up markten, live theater, dans en muziek de straten vullen.”

'Ervaar het als de locals'
Er zijn verschillende manieren om Curaçao te ontdekken. De makkelijkste manier is door het huren van een auto. “Hierdoor heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt. De afstanden zijn overzichtelijk: het eiland is 64 kilometer lang en 16 kilometer breed. Wil je het leven ervaren zoals de locals dat doen? Stap dan in de bus, of ‘konvoi’ zoals de lokale bevolking het noemt. Ga je liever voor gemak? Dan kun je ook kiezen voor georganiseerde bustours, waarbij ervaren gidsen je langs de hoogtepunten van het eiland leiden.”

Wil je meer weten over wat er op Curaçao te beleven is? Lees dan het hele interview in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.