7 september 2024
Thumbnail voor Voor op de bucketlist: Rwanda ‘het Zwitserland van Afrika’

Voor op de bucketlist: Rwanda ‘het Zwitserland van Afrika’

KIGALI - Het in Oost-Afrika gelegen Rwanda laat zich op relaxte wijze ontdekken. Het is namelijk één van de veiligste Afrikaanse landen en de infrastructuur is meer dan prima. Daarnaast is het een erg schoon en goed georganiseerd land, één van de redenen waarom Rwanda ook wel ‘het Zwitserland van Afrika’ genoemd wordt.


KLM vliegt dagelijks op de Rwandese hoofdstad Kigali, terwijl je er even comfortabel vanuit Brussel met de nationale airline RwandAir heen vliegt. Het is er het hele jaar door lenteachtig en heeft een ongeëvenaard natuurschoon, zowel de flora als de fauna. Verras je eens klant door een reis naar Rwanda voor te stellen.

Volcanoes National Park
Op vele bucketlists prijkt een bezoek aan de berggorilla’s, die op de grens met Uganda en Congo in het Volcanoes National Park leven. Een sprookjesachtig park, gelegen op drie prachtige en vaak met mistflarden omhulde vulkanen. Een bezoek aan de majestueuze berggorilla’s, of silverbacks, is een onvergetelijke ervaring. Een bezoek aan de berggorilla’s is niet goedkoop; voor een begeleide permit betaal je 1500 dollar. Maar daar krijg je een gegarandeerde ontmoeting in een klein groepje met deze primaten. Je doet een tracking naar één van de ca. twintig gorillafamilies die in dit park leven.
Verkoop je Volcanoes, adviseer dan niet alleen de berggorilla’s, maar bijvoorbeeld ook een bezoek aan de lieflijke golden monkeys. Ook voor een wandeltocht door de ongerepte natuur, mountainbiken of vogelspotten is dit een geweldige plek.

Nyungwe National Park
Voor ecotoerisme is dit nationale park echt het paradijs, omdat het een uniek ecosysteem heeft. Gelegen in het uiterste zuidwesten van het land is dit het enige regenwoud van Afrika. Nergens ter wereld tref je zoveel primatensoorten aan op een relatief klein oppervlak, maar liefst dertien. De chimpanseetrekking is erg populair, maar het ontdekken van de andere primaten, zoals de prachtige zwartwitte franje-aap, mag je ook niet missen.

Lees het volledige artikel in onze special van Reisbizz Magazine.