17 mei 2024
Thumbnail voor VvKR organiseert masterclass voor startende ondernemers

VvKR organiseert masterclass voor startende ondernemers

HUIZEN - De VvKR organiseert op vrijdag 15 september voor de vijfde keer de Masterclass voor Startende Reisorganisaties. De branchevereniging legt zich steeds meer toe op het begeleiden en opleiden van starters, omdat “zij merkt dat veel beginnende bedrijven in de reisbranche niet goed op de hoogte zijn van de wet- en regelgeving rondom reizen.”


De masterclass wordt opnieuw georganiseerd, aangezien veel nieuwe VvKR-leden volgens de organisatie met deze beproefde formule geholpen zijn bij een goede start van hun onderneming. De Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties publiceerde eerder een leerboek, het Handboek voor Startende Reisorganisaties, en organiseerde een inloopspreekuur voor starters op de Vakantiebeurs.

“Dankzij de Masterclass zijn startende reisondernemers in staat om zaken als veiligheid, aansprakelijkheid, administratie en financiën meteen weloverwogen en professioneel te regelen”, vertelt VvKR-secretaris en organisator van de masterclass, Marleen Nijdam. “Ook andere organisaties, zoals verenigingen, yogascholen en coaches die af en toe reizen willen organiseren kunnen veel hebben aan deze informatieve dag. Het doel is dat je na deze dag goed geïnformeerd en wel beslagen ten ijs komt.”

Tijdens de masterclass geven drie experts belangrijke ins & outs voor wie overweegt zelf een reisbedrijf te beginnen. “De vaste sprekers zijn Paul Otto van Kompas Juristen, A tot Z Accountants en opnieuw Ger Swinkels, een autoriteit op het gebied van inkoop, product, verdienmodellen en garantieregelingen.”