7 september 2024
Thumbnail voor Walter Colijn aan boord van de MS Rotterdam naar Noorwegen: ‘Voelt als thuiskomen’

Walter Colijn aan boord van de MS Rotterdam naar Noorwegen: ‘Voelt als thuiskomen’

ROTTERDAM - Op uitnodiging van Holland America Line stapten 57 ZRA’s vorige maand aan boord voor een famtrip naar Noorwegen. Het schip MS Rotterdam vertrok vanuit Amsterdam. Ook Travel Counsellor en cruisespecialist Walter Colijn was aan boord.


"Zaterdagmorgen, 10 uur. Mijn buurman brengt me naar de terminal voor de inscheping", schrijft Walter. "Buiten aan de Oostelijke Handelskade is de gebruikelijke chaos met parkeerwachters in oranje hesjes, zojuist ontscheepte mensen, wachtend tot ze worden opgehaald. Direct bij het uitstappen worden mijn koffers door een vriendelijke kruier aangenomen en naar de bagagekar gebracht. Boven bij check-in is het een geoliede machine. Mijn boardingpas wordt gescand en na tien minuten in de wachthal krijgen we het sein: u kunt aan boord. Het avontuur naar het Noorden gaat beginnen, dit wordt mijn achtste cruise."

Opweg naar Noorwegen
"Zondag start de dag met een rondleiding over het schip en vijf verschillende hutten, zo stond er te lezen in de weekbeschrijving van Anouk Buise, sales van HAL", gaat Walter verder. "Na bijna anderhalf uur hebben we alleen nog maar de hutten gehad en besluit ik dat ik geen verder beslag wil leggen op de tijd van mijn dames – ja ik ben de enige heer in ons gezelschap – en moedig ze aan om lekker overal te gaan kijken."

Oslo
Maandag arriveert de groep in Oslo. "Wij hebben een fietstocht met de groep en laten ons rondleiden door Cat, een enthousiaste 27-jarige die vier jaar geleden naar Noorwegen kwam voor haar studie Vikingkunde. We gaan onder andere naar het Vigeland beeldenpark, waar een klein driftig, boos kijkend mannetje (Sinataggen geheten) ooit gestolen is geweest en is teruggeplaatst met een lasnaad op zijn enkel. Mensen willen met hem op de foto, dat brengt geluk. Na de rondleiding willen we de stad in, maar op maandag is alles gesloten. Dus keren we terug naar het schip en doen onze middagroutine: beetje werken, borrel, hapje eten en licht uit."

Wil jij lezen wat Walter de rest van de week heeft gedaan? Lees dan het volledige artikel in de nieuwe Reisbizz Cruise Special.