23 mei 2024
Thumbnail voor Warm weerzien Middle East Airlines en Schiphol

Warm weerzien Middle East Airlines en Schiphol

SCHIPHOL - Middle East Airlines (MEA) is na jaren van afwezigheid teruggekeerd met een lijndienst op Schiphol. De eerste vlucht sinds 1992 werd woensdag warm onthaald op Schiphol. De brandweer stond paraat om de Airbus A320 met een watersaluut te verwelkomen.


SkyTeam-lid MEA vliegt vanaf nu twee keer per week tussen Schiphol en de Libanese hoofdstad Beiroet. Er wordt voornamelijk gemikt op vakantievervoer, waardoor de luchtvaartmaatschappij concurreert met Transavia, dat op dezelfde route actief is. Aan boord van de Airbus A320 van MEA is plaats voor 24 passagiers in Business Class en 102 in Economy Class.

Vlucht ME199/200 wordt de eerste paar keren op woensdag en zaterdag uitgevoerd, maar op 29 juli wordt het schema gewijzigd en vindt de lijndienst op donderdag en zondag plaats. “In de toekomst hopen we meer te gaan vliegen, ook in de winter”, aldus topman Mohammad El Hout. Volgens hem wordt er gewerkt aan een codeshare-deal met KLM.

MEA gebruikt Schiphol niet alleen voor point-to-pointvervoer, maar profiteert ook van de hubfunctie. “Ik zag bij de gate al passagiers uit Brazilië staan die met ons doorvliegen naar Beiroet.