20 juli 2024
Thumbnail voor Xandra Feikens verder als zelfstandig reisagent bij Mijn Reiskennis

Xandra Feikens verder als zelfstandig reisagent bij Mijn Reiskennis

HARDERWIJK – Het faillissement van D-reizen heeft voor velen een grote impact gehad. Ook het contract van zelfstandig reisagent Xandra Feikens uit Harderwijk bij D-reizen werd ontbonden. Inmiddels is ze doorgegaan als zelfstandig reisadviseur bij Mijn Reiskennis. “Eerst dacht ik dat het misschien tijd was voor wat anders.”


Xandra was jaren in loondienst bij het VakantieXperts kantoor in Ermelo en heeft daar verschillende functies gehad. “In 2014 fuseerde VakantieXperts met D-reizen en vielen beide onder de D-rt Groep. Toen het huurcontract van het kantoor in Ermelo vervolgens afliep, moesten de deuren sluiten.” In 2015 ging Xandra verder als zelfstandig reisagent bij VakantieXperts. Vorig jaar besloot D-reizen onder één naam verder te gaan, waardoor Xandra overging van zelfstandig reisagent bij VakantieXperts naar zelfstandig reisagent bij D-reizen.

Tot in april het doek viel voor D-reizen. Franchisenemers van VakantieXperts bleven bespaard in het faillissement.“Ik was als zelfstandig reisagent gekoppeld aan het hoofdkantoor van D-reizen waardoor mijn contract meteen werd ontbonden”, vertelt Xandra. Het faillissement kwam voor Xandra erg onverwacht. “Er gingen wel verhalen rond, maar ik dacht altijd bij mezelf dat zo’n groot bedrijf toch niet failliet kon gaan. Er is verder ook nooit naar ons uitgesproken dat het zo erg was, vooral daarom had ik het niet verwacht.”

Dertig jaar in het vak
De Harderwijkse zit al dertig jaar in het vak en besloot na het faillissement toch door te gaan. Nu werkt ze vanuit huis als zelfstandig reisagent onder het label van Mijn Reiskennis. “Ik ben met verschillende maatschappijen in gesprek gegaan, maar het gevoel bij Mijn Reiskennis was het best”, gaat Xandra verder. “Het is een wat kleinere organisatie, dus de stappen die gezet moesten worden waren klein. Het gesprek was heel goed en ze bieden hetzelfde als wat ik bij D-reizen had. Ik hoop nu vooral op een leuke doorstart.”

Volgens Xandra zijn mensen nog wel afwachtend met het boeken. “Mensen kijken nog aan in welke landen zij terecht kunnen voor een vakantie. Gelukkig gaan de vaccinaties snel en trekken de boekingen nu weer aan. Vooral autovakanties in Europa zijn populair.”