3 maart 2024
Thumbnail voor Zes personen proefreis Gran Canaria blijven achter op het eiland

Zes personen proefreis Gran Canaria blijven achter op het eiland

RIJSWIJK - Zes van de 189 deelnemers aan de proefvakantie van TUI en Corendon naar Cran Canaria vliegen zaterdag niet mee terug naar Schiphol. De deelnemers zijn een week geleden vertrokken. Alle deelnemers aan de reis zijn vrijdag getest waarbij bleek dat de zes mensen positief getest zijn op het coronavirus.


TUI-woordvoerster Petra Kok laat zaterdag aan deze site weten dat de initiatiefnemers voorbereid waren op deze situatie.

"We hebben een set aan maatregelen klaar staan voor het geval iemand symptomen van besmetting zou vertonen tijdens de vakantie of positief getest zou worden voor de terugreis. De positief geteste reizigers zullen conform de richtlijnen van de lokale autoriteiten nu tien dagen in quarantaine moeten verblijven."

Op het eiland is reisleiding van TUI en Corendon aanwezig, die volgens Kok in nauw (telefonisch) contact met deze reizigers blijven. De reisleiding regelt ook een terugreis zodra zij weer mogen reizen. "Ook een medische staf gaat dagelijks contact onderhouden met deze reizigers. Zij zijn ondergebracht in een aparte vleugel van het hotel, afgescheiden van de andere gasten", meldt ze.

"Wij betreuren uiteraard dat de vakantie voor enkele deelnemers niet is geëindigd zoals zij hadden gehoopt. Maar deze proefvakantie heeft tegelijkertijd duidelijk aangetoond dat we de voorziene protocollen strikt hebben opgevolgd", vervolgt ze.

Om absolute zekerheid te hebben over de testresultaten, zal er nog een tweede test plaatsvinden.