21 juni 2024
Thumbnail voor Algarve weer Beste Strandbestemming ter Wereld

Algarve weer Beste Strandbestemming ter Wereld

Dit is een persbericht.

De prachtige stranden van de Algarve blijven ieder jaar in de prijzen vallen. De Zuid-Portugese regio werd eerder dit jaar al voor de achtste keer uitgeroepen tot de beste strandbestemming van Europa en heeft vandaag ook weer de titel ‘World’s Leading Beach Destination’ in de wacht gesleept bij de World Travel Awards, de Oscars van de reisbranche. Maar niet alleen de stranden worden geprezen, ook de restaurants in de regio vallen regelmatig in de prijzen. Zo is de Algarve nu ook de thuisbasis van 's werelds beste hotel-restaurant en heeft het sinds week deze niet zes, maar acht Michelinster restaurants.

World Travel Awards: Award met aanzien
De World Travel Awards (WTA’s) zijn voor de 28e keer uitgereikt en worden gezien als de meest prestigieuze toerisme-awards wereldwijd. Zowel reis- en toerismeprofessionals als consumenten van over de hele wereld kunnen stemmen op hun favoriete bestemmingen, attracties, accommodaties, luchtvaart-, autohuur-, trein- en cruisemaatschappijen. Elk jaar wordt de Grand Tour, een reeks regionale uitreikingen om uitmuntendheid per continent te erkennen, afgesloten met een Grand Final als hoogtepunt. Op donderdag 16 november werden de winnaars van de hoogst haalbare erkenning in de toeristische sector bekend gemaakt. Andere kanshebbers voor deze prestigieuze titel waren dit jaar de eveneens mooie stranden van onder andere Zanzibar (Tanzania), Tulum en de Riviera Maya (Mexico), Thailand, Filipijnen, Maui (Hawaii) en de Plettenbergbaai (Zuid-Afrika). Maar voorlopig mag de Algarve zich weer een jaar lang terecht de beste strandbestemming ter wereld noemen.

Het winnen van de hoogste onderscheiding van het toerisme is dit jaar belangrijker en waardevoller dan ooit tevoren. Met de welkome terugkeer van het wereldwijde toerisme is de overheersende trend onder reizigers extra verwennerij en een vastberadenheid om alleen bij het allerbeste te boeken.

Gastronomisch genieten in de Algarve
Na een dagje vertoeven op een van de beste stranden ter wereld kun je heerlijk eten in het beste hotel-restaurant ter wereld. Want tijdens de tweede editie van de World Culinary Awards won het luxueuze Vila Joya in Albufeira in de categorie “Best Hotel Restaurant 2021”. De World Culinary Awards werden in het leven geroepen om de uitmuntendheid van de culinaire industrie te vieren en te belonen. Vila Joya wordt ook geprezen door de Michelin: bij de uitreiking van de bekende sterren eerder deze week heeft het restaurant zijn twee sterren weten te behouden. Daarnaast zijn de restaurants A Ver Tavira (Chef Luis Brito) in Tavira en Al Sud (Chef Louis Anjos) bij Palmares Ocean Living & Golf in Lagos voor het eerst bekroond met een Michelinster. De Algarve telt nu acht restaurants met één of meerdere sterren.

Vila Joya

 

Over de Algarve
De Algarve is de zuidelijkste regio van Portugal, met ruim 200 kilometer kustlijn. ‘Het beroemdste geheim van Europa’ belooft 300 zonnige dagen per jaar, prachtige beschutte stranden, een kenmerkende keuken en héél veel golf mogelijkheden. Het hele jaar kunnen bezoekers genieten van de natuur, pittoreske dorpjes, kastelen en forten. Dag of nacht, er is altijd wat te doen in de Algarve, waar geschiedenis, cultuur en heerlijke gerechten het hele jaar door beschikbaar zijn. Meer informatie over de Algarve is te vinden via deze link.