15 juni 2024
Thumbnail voor BBI en Transavia starten nieuwe route naar Scandinavian Mountains

BBI en Transavia starten nieuwe route naar Scandinavian Mountains

Dit is een persbericht.

Er ligt sneeuw, de pistes zijn goed geprepareerd en de skiliften zijn open in de Noorse en Zweedse winterresorts rondom Scandinavian Mountains Airport. Aanstaande zondag vliegt Transavia de eerste Nederlandse passagiers vanaf Groningen Airport naar het hart van Scandinavië.

Kerstman ophalen
Tijdens de ‘maiden voyage’ van deze nieuwe route, zondag 19 december, reizen naast wintersportpassagiers en een aantal genodigden, ook passagiers mee die de Kerstman in Zweden gaan ophalen. Zo komt de Kerstman mooi op tijd aan in Nederland. Met deze ludieke actie wordt de eerste vlucht in kerstsfeer gebracht, met ter plaatse een ontmoeting met husky’s en op de terugvlucht aan boord een ‘meet & greet’ met de Kerstman. Aanstaande zondag zal de kerstman rond kwart voor twee in Nederland aankomen en worden verwelkomd door Burgemeester Thijsen van Tynaarlo.

Wintersport Scandinavië enorm populair
BBI Travel zegt niet te klagen te hebben over belangstelling voor de reizen naar deze bestemming op de grens tussen Noorwegen en Zweden. “Kerst zit vol en ook in beide voorjaarsvakantie weken, is er nagenoeg geen plek meer te krijgen”, aldus Henk van der Kooi directeur BBI Travel. Het is onze verwachting dat ook andere vertrekdata in rap tempo gevuld worden. ’Volgens BBI Travel liggen goede skimogelijkheden, een enorm veelzijdig aanbod aan accommodaties en winteractiviteiten ten grondslag aan het succes. Ook als alternatief voor andere populaire winterbestemmingen, doen deze Scandinavische bestemmingen het volgens BBI Travel goed.

Sam Gertsen, Lead Sales & Partnerships bij Transavia “wij zijn blij met de samenwerking met BBI Travel, want deze nieuwe route maakt ons vliegaanbod naar Scandinavië nog aantrekkelijker. Wat extra leuk is, is dat we deze route vanaf Groningen aanvliegen. Het hoge noorden is erg populair en samen met BBI Travel zullen we deze nieuwe winterbestemming tot een groot succes maken.

De vlucht vertrekt elke zondag vanaf Groningen Airport.

Over BBI Travel
BBI Travel is bijna 60 jaar reisspecialist en één van de oudste reisorganisaties in Nederland. Het vakantieaanbod omvat naast Finland, IJsland, Scandinavië ook Ierland en Canada. Tevens is BBI Travel generaal agent van rederij Hurtigruten, organisator van zeereizen langs de kust van Noorwegen, Spitsbergen, Groenland, Alaska en Antarctica.