13 juni 2024
Thumbnail voor Crelan-Corendon duikt met ambitie het veld in

Crelan-Corendon duikt met ambitie het veld in

Dit is een persbericht

BADHOEVEDORP-

Deze namiddag werd in het Amsterdams Corendon Village Hotel het veldritteam Crelan-Corendon voorgesteld. De Nederlandse reisorganisatie wordt tweede naamsponsor voor drie seizoenen en de ploeg wordt zowel bij de mannen als de vrouwen versterkt.

Laurens Sweeck, vorige winter nog eindwinnaar van de Wereldbeker, en drievoudig wereldkampioene Sanne Cant blijven de speerpunten. Met onder meer Toon Vandebosch en Witse Meeussen bij de mannen en met Inge van der Heijden bij de vrouwen krijgt het team een extra kwaliteitsinjectie.

"We mikken op versterking in de breedte, maar tezelfdertijd richten we onze pijlen op de jeugd", klinkt het vanuit het teammanagement. "Crelan-Corendon wil immers meer zijn dan een team rond onze toppers Laurens Sweeck en Sanne Cant. Dat is wat onze beide hoofdpartners verdienen. Zowel Crelan als Corendon zijn bedrijven die garant staan voor continuïteit in deze sport. Crelan beleeft al meer dan vijftien jaar hoogdagen in het veld, Corendon maakte van 2014 tot en met 2019 al deel uit van onze structuur. Zoveel loyaliteit verdient respect, dus denken we ook al aan opvolging."

"Namen als Aaron Dockx en Xaydee Van Sinaey zijn vandaag nog niet bekend bij het grote publiek, maar zijn renners met het potentieel om door te groeien. Wyseure, Verstrynge en Meeussen staan al iets verder, maar zijn nog jong. Hetzelfde geldt voor Van der Heijden, Norbert-Riberolle en Bakker bij de vrouwen. We zijn gewapend om de komende jaren mee onze stempel te drukken."

Quotes Crelan & Corendon 
Crelan: 
"Crelan is al sinds het jaar 2000 actief als sponsor in het wielrennen, eerst op de weg en vanaf 2008 in de cyclocross. Meervoudige wereld- en nationale kampioenen Sven Nys en Wout Van Aert reden in het verleden zo voor onze kleuren. De toppers Sanne Cant en Laurens Sweeck zetten nu deze traditie verder. Het zal nu ongeveer het 16de cyclocross-seizoen zijn dat voor Crelan van start gaat en we kijken er nog altijd met evenveel enthousiasme naar uit."

"De cyclocross-discipline leeft buiten, maar ook binnen de bank. Samen supporteren voor onze atleten versterkt het groepsgevoel en de hospitalitymogelijkheden die we onze medewerkers, onze agenten en onze klanten kunnen bieden, worden enorm gesmaakt. Laat het nieuwe seizoen dus maar snel starten, we zijn er meer dan klaar voor." 

Corendon: 
"Corendon is geen nieuwkomer in de wereld van sportsponsoring en daarom zijn wij erg verheugd over deze gloednieuwe samenwerking. In het verleden waren wij trotse sponsors van diverse sportteams, in schaatsen, honkbal én de wielersport. Sport heeft het unieke vermogen om mensen samen te brengen en een gevoel van eenheid te creëren. Bij Corendon omarmen we dat gevoel, het is de kern van wie we zijn," aldus Atilay Uslu, oprichter van Corendon.
"Door het sponsoren van een team dat uitblinkt in de populaire, typisch Belgische veldritsport, willen we onze naamsbekendheid bij de Belgische klanten vergroten. De keuze voor dit team was snel gemaakt; we zijn ervan overtuigd dat dit team, met hun diverse renners en gedreven leiderschap, een zeer succesvol seizoen tegemoet gaat."

RENNERSKERN: 
Elite mannen 
Laurens Sweeck (winnaar Wereldbeker '22-'23) 
Joran Wyseure 
Mees Hendrikx 
Toon Vandebosch 
Witse Meeussen 

Elite vrouwen 
Sanne Cant (3-voudig wereldkampioene, 14-voudig en regerend Belgisch kampioene) 
Inge van der Heijden 
Marion Norbert-Riberolle 
Manon Bakker 

U23 mannen 
Emiel Verstrynge 
Aaron Dockx 

U23 vrouwen 
Xaydee Van Sinaey