13 juni 2024
Thumbnail voor De meest mythische roadtrips door Frankrijk

De meest mythische roadtrips door Frankrijk

Dit is een persbericht

AMSTERDAM - Hoeraaa!! Frankrijk staat sinds vandaag op geel wat betekent dat we weer van een vakantie in La Douce France mogen gaan genieten. Frankrijk is het meest bezochte land wereldwijd. Wij begrijpen wel waarom. De diversiteit aan landschappen, schilderachtige dorpjes en het heerlijke eten. Er is voor ieder wat wils. Om Frankrijk nog beter te leren kennen hebben we de 5 meest mythische roadtrips voor je uitgezocht en selecteerden daar meteen fijne overnachtingsadresjes bij. De kastelen aan de Loire, de Route des Grandes Alpes en het impressionisme in Normandië moet je een keer in je leven meegemaakt hebben. Tip: huur een 2CV en vertrek met picknickmand met wijn, Franse kazen en baguettes op avontuur!


Route 1 – Roadtrip door Normandië: in de voetsporen van de impressionisten
Op slechts anderhalf uur vanaf Parijs, ligt het prachtige Normandië. Start je roadtrip in Rouen: het land van de impressionisten. Hier is de kathedraal meerdere malen geschilderd door Monet, dit is echt een waar gotisch meesterwerk. Vervolg de weg naar de kust via Caen, waar het Musée des Beaux-Arts een prachtige collectie aan impressionistische werken toont. Reis vervolgens verder naar de Cotentin en maak hier een tussenstop op de camping Castel l’Anse du Brick. Deze camping ligt tegen een heuvel en heeft twee fantastische restaurants op het terrein. Beiden bieden een panoramisch uitzicht over de baai van Anse du Brick en behoren tot de beste van de regio. Ideaal is dat de camping ook directe toegang biedt tot het strand. Vanaf hier kun je de weg langs de kust vervolgen naar camping Castel Château de Lez Eaux. Hier kun je in alle rust genieten op de grasvelden rond een prachtig landhuis. In de buurt van de camping liggen de invasiestranden van D-Day en een fascinerend musea over de Tweede Wereldoorlog. Hier kun je dus goed de geschiedenis van dit gebied gaan ontdekken!
Overnachtingstips: Castel Château de Lez Eaux en Castel l’Anse du Brick

 

Route 2 – Roadtrip langs de kastelen in de Loirestreek
In de Loirestreek krijg je de kans om al het pracht van het Franse erfgoed te bezoeken. Je rijdt langs Château d’Amboise, waar Leonardo da Vinci rust, het imposante Chambord en “Kuifje” kasteel - Château de Cheverny.  In totaal zijn er meer dan 40 historische kastelen. Tip: maak vooraf een selectie om ter plaatse keuzestress te voorkomen en verspreid je bezoek over meerdere dagen of zelfs weken. Extra voordeel is daarbij dat je bij camping Castel Parc de Fierbois heerlijk overnacht. De camping ligt in een vallei, in een bosrijke omgeving en grenst aan een groot meer. De plek wordt ook wel Koningsvallei genoemd, een ideale plek om tot rust te komen en van het landschap te genieten.  
Overnachtingstip: Castel Parc de Fierbois

 

Route 3 – Een roadtrip van Genève tot de Côte d’Azur
Gedurende de zomermaanden is de prestigieuze route, de route des Grandes-Alpes, geopend. ’s Winters blokkeert de sneeuw hier namelijk de doorgang. De zomer is de ideale gelegenheid om de puurheid van het Alpenlandschap te ontdekken. De route loopt vanaf het meer van Genève tot aan de Côte d’Azur. Het landschap is afwisselend en start met bergachtig en ruig gebied dat overloopt in Provençaals landschap met cipressen en lavendel. Eenmaal aangekomen aan de Cote d’Azur biedt luxe camping Castel Domaine de la Bergerie, gelegen tussen Cannes en Saint-Tropez verdiende ontspanning. Het domein is omgeven door bos en vlak bij de zandstranden van Les Issambres. De camping heeft meerdere zwembaden en eetgelegenheden. Vanaf de camping kun je je roadtrip voortzetten via de prachtige kustroute via de N98 die je uiteindelijk in het mondaine Nice brengt. Overnachtingstip: Castel Domaine de la Bergerie

 

Route 4 – Een roadtrip voor natuurliefhebbers: van de Opaalkust naar de baai van de Somme
Aan de Opaalkust ligt de camping Castel Domaine de la Bien-Assise. Vanaf de camping maak je een geweldige roadtrip langs de Opaalkust richting de baai van de Somme. De Opaalkust is een kuststrook in het noorden van Frankrijk, op nog geen 5 uur rijden van Nederland met uitgestrekte zandstranden. Natuur en vogelliefhebbers halen hun hart op aan deze kust. Een bezoek aan het park van Marquenterre is een must voor hen vanwege de vele soorten vogels die er neerstrijken. Bezoek ook de gezellige en mondaine badplaatsen Le Touquet-Paris-Plage en Berck-sur-Mer en rijdt vervolgens door naar de baai van de Somme. Dit is een spectaculair gebied van open water, duinen en moerassen, met daartussen allerlei charmante dorpjes en kleine kustplaatsjes. Maak hier een tussenstop om de lekkerste mosselen en frietjes te proeven.
Overnachtingstip: Castel Domaine de la Bien-Assise