24 juni 2024
Thumbnail voor European Sleeper arriveert voor het eerst in Praag

European Sleeper arriveert voor het eerst in Praag

Dit is een persbericht van Czech Tourism.

Vorige week is de nachttrein van European Sleeper gearriveerd in Praag. De eerste rit van Brussel naar Praag ging voorspoedig en was afgeladen. De trein vertrok om 19:22 uit Brussel en reed via o.a. Antwerpen, Rotterdam, Amsterdam en de Duitse steden Berlijn en Dresden naar de Tsjechische hoofdstad. Met de eerste rit gingen diverse Belgische en Nederlandse media mee en ook enkele vertegenwoordigers van reisorganisaties en de Belgische Spoorwegen ervaarden hoe zo'n rit met de nachttrein is.

De trein van European Sleeper rijdt drie keer per week naar Praag, op maandag, woensdag en vrijdag. De rijtuigen bestaan uit zit- en ligplaatsen. Er zijn 3-persoons coupes, 5-persoonscoupes en 6-persoonscoupes. Het is mogelijk om een retour ticket te kopen, maar ook een enkele reis is een optie. De rit van Brussel naar Praag duurt zo’n 16 uur.

De trein stopt in Tsjechië in de plaatsen Děčín en Ústí nad Labem. Plaatsen die langs de befaamde Elbe fietsroute liggen. In de trein kunnen enkele fietsen worden vervoerd waardoor er een mogelijkheid is om vanuit Praag een fietstocht te maken naar bijvoorbeeld Dresden. Děčín is een aantrekkelijk uitstappunt om het Nationale Park Boheens Zwitserland te ontdekken. František Reismüller, directeur van Czech Tourist Authority - CzechTourism, beaamt de potentie van de nachttrein en de toegevoegde waarde van deze nieuwe lijn om het toerisme in de Tsjechsche regio’s te verbeteren.