13 juni 2024
Thumbnail voor Israël bij IMEX 2023: Paviljoen met tien bedrijven van topformaat in de MICE-sector

Israël bij IMEX 2023: Paviljoen met tien bedrijven van topformaat in de MICE-sector

Dit is een persbericht.

Van 23 mei tot 25 mei 2023 kunnen internationale bezoekers van IMEX in Frankfurt in beursstand D240 meer te weten te komen over Israël als een unieke bestemming voor MICE: Sara Salansky (Senior Director, Abroad Marketing Administration) van het Israëlische Ministerie voor Toerisme zal informatie geven over de mogelijkheden voor de MICE-sector in het Land of Creation.


Geïnteresseerde bezoekers worden welkom geheten door pr-manager Henriette Pansold en marketingmanager Sven Höhne van de Israeli Governmental Tourist Office (IGTO) in Duitsland. Naast vertegenwoordigers van het Ministerie van Toerisme, zullen ook vertegenwoordigers van 10 Israëlische dienstverleners aanwezig zijn op IMEX om de bezoekers hun portfolio van MICE-diensten, locaties en ideeën voor evenement te laten zien.

Naast de beursstand biedt het Ministerie van Toerisme ook een andere informatiebron: de nieuwe website die speciaal is gemaakt voor professionals in het toerisme en MICE-organisatoren. Op deze webpagina’s kunnen zij informatie en promotiemateriaal (aan-)vragen, gebruikmaken van planning tools of gemakkelijk relevante contactpersonen vinden.

Israël blijkt erg populair te zijn als locatie voor vergaderingen, incentives, conferenties en evenementen. Zo hebben CyberWeek, Agritech, PlaneTech en de Smart Mobility Conference al besloten om dit jaar hun evenementen te houden in dit land der startups.

Bezoekers aan stand D240 kunnen zich verheugen op diverse snacks, zoals hummus, pita en dadels, evenals een passende begeleiding: tijdens de IMEX krijgt Israëlische wijn speciale aandacht – bezoekers kunnen ter plaatse enkele goede wijnen uit het Heilige Land proeven. Zij kunnen kiezen uit wijnen uit de meest uiteenlopende regio’s van Israël, wiens klimaat en topografie worden weerspiegeld in dit smakelijke product.

MICE-bestemming Israël: het Land of Creation - letterlijk
Israël wordt beschouwd als een ‘land der startups’: het jonge land heeft baanbrekende uitvindingen gedaan die wereldwijd worden toegepast. Hightechoplossingen in de IT, de landbouw- en de medische technologie zijn slechts enkele van de disciplines waar het land aan de oostelijke Middellandse Zee mee scoort. Het land straalt een creatieve vibe uit als geen ander, dus het is geen verrassing dat Israël naast de VS de hoogste dichtheid aan startups ter wereld heeft. Dit getuigt van de innovatieve geest van het land – een belangrijke voorwaarde voor succesvolle MICE-evenementen.

De oppervlakte van Israël is ongeveer vergelijkbaar met die van Hessen: een land van korte afstanden en goed ontwikkelde infrastructuur. Dit betekent dat conferentiebezoekers in korte tijd veel verschillende dingen kunnen ontdekken, zoals kleurrijke en levendige metropolen en historische plaatsen, weelderige landschappen, maritieme diversiteit en veelzijdige woestijnen. Een sneltrein verbindt het Ben Gurion International Airport met Tel Aviv en Jeruzalem: vanaf de luchthaven is het 15 minuten naar Tel Aviv in de ene richting en 25 minuten naar Jeruzalem in de andere.

Vergaderen in de belangrijkste steden: de conferentiezalen in Jerusalem en Tel Aviv
De twee grote conferentiebureaus van Tel Aviv en Jeruzalem zullen zich op IMEX presenteren met hun portfolio van locaties en diensten voor MICE-evenementen. Het Jerusalem Conventions and Visitors Bureau (Jerusalem CVB) werd in 2015 opgericht door de Jerusalem Development Authority als een zogenaamde ‘one stop shop’ voor MICE-organisatoren in de hoofdstad. Het Jerusalem CVB centraliseert het proces van het organiseren van een conferentie door gebruik te maken van zijn uitgebreide netwerk van contacten en dienstverleners. Daarnaast biedt het Jerusalem CVB onafhankelijk advies en ondersteuning.

Dankzij zijn geschiedenis heeft Israël iets wat geen enkele ander land ter wereld heeft: de vierde dimensie - spiritualiteit. De hoofdstad Jeruzalem is heilig voor de drie grote monotheïstische godsdiensten. Nergens anders ter wereld vindt u zoveel synagogen, kerken en moskeeën op één plek naast vele restaurants, bars en musea. Als hoofdstad van het land heeft Jeruzalem ook een modern, levendig centrum. Het bijzondere van de stad ligt vooral in de samensmelting van oud en nieuw waardoor de unieke mix van moderniteit en geschiedenis ontstaat, samen met de cultuur en de religie die daaruit voortvloeit. Het Amerikaanse tijdschrift TIME erkent dit ook en heeft Jeruzalem verkozen tot een van ‘s werelds Greatest Places 2023.

Jeruzalem heeft voor evenementen unieke locaties te bieden, waaronder de Grot van Zedekia. De grot ligt onder de Damascuspoort en de huizen van de Oude Stad en wordt vaak gebruikt voor culturele en muzikale optredens. De Grot biedt plaats aan maximaal 500 toeschouwers. Men gelooft dat Zedekia, de laatste koning van Judea, via deze grot ontsnapte aan de binnenvallende Chaldeeën – vandaar de naam.

Bij het Tel Aviv Convention Bureau helpen evenementenprofessionals bij het vinden van locaties, hotels, sociale programma’s, diensten en vervoer. Het Tel Aviv Convention Bureau werkt nauw samen met Tel Aviv Global & Tourism, Expo Tel Aviv en de Tel Aviv Hotels Association.

De ‘Startup City’ Tel Aviv kent meer technologische startups per hoofd van de bevolking dan enige andere stad ter wereld - op dit moment zijn het er 1.500. De stad heeft de hoogste dichtheid van incubators ter wereld, waardoor het een wereldwijde hub is voor innovatie, technologie en wetenschappelijk denken. Als ‘s werelds toonaangevende centrum voor technologie en innovatie is Tel Aviv elk jaar gastheer van verschillende evenementen en conferenties. Met een 14 kilometer lang strand, een bruisend nachtleven, heerlijke restaurants en een vooruitstrevende kunstscène zullen uw conferentiegangers genieten van een stadscentrum dat de New York Times “het centrum van de mediterrane cool” noemde. Tel Aviv biedt veel verschillende aan accommodaties - van bekende internationale hotelketens langs de Middellandse Zee-promenade tot moderne boetiekhotels verspreid over de populairste wijken van de stad.

Internationaal op het hoogste niveau: de Israëlische hotelsector op de IMEX
Reizigers naar Israël kunnen kiezen uit een schat aan overnachtingsmogelijkheden, passend bij elke smaak en elk budget. Er zijn meer dan 600 hotels in Israël, van luxehotelketens in de grote steden tot zakenhotels en wellnessresorts in Eilat, Galilea en de Dode Zee, en hostels die populair zijn bij de ‘digital nomads’. Het aantal accommodaties blijft gestaag toenemen.

Isrotel Hotels, een van de belangrijkste hotelketens van het land, presenteert zich ook op IMEX van dit jaar. Het aanbod van Isrotel omvat verschillende vier- en vijfsterrenhotels die verspreid over het hele land liggen. Momenteel zijn er 21 eigentijdse hotels in Tel Aviv, Jeruzalem, Haifa, Galilea, Herzliya en Eilat, langs de Dode Zee en in de Negev-woestijn. De Israëlische hotelketen blijft uitbreiden - tegen 2025 zal het aantal hotels van de keten naar verwachting stijgen tot 30.

Dan Hotels Israel is de grootste keten van luxehotels in Israël met 18 uitstekende hotels op de populairste locaties. De Dan Hotels-keten heeft in Israël onder andere twee hotels op de lijst van de zogenaamde ‘Leading Hotels of the World’: het King David Jerusalem en het Dan Tel Aviv, die in 2021 op de prestigieuze lijst werden opgenomen.

Het luxueuze David InterContinental in Tel Aviv positioneert zich als een moderne stadsoase waarin het strandleven, de geschiedenis en een eigentijdse levensstijl worden gecombineerd. Het hotel ligt tussen het 14 kilometer lange strand en de trendy wijk Neve Tzedek en is de perfecte basis voor zowel sightseeing als een dagje strand.

Ook twee vijfsterrenhotels uit Jeruzalem, het Mamilla en het David Citadel, zullen zich op de beurs presenteren als gastheer voor de veeleisende conferentiebezoeker. Vanaf het dakterras van het Mamilla ontvouwt zich een adembenemend panorama over de Oude Stad van Jeruzalem. Hier kunnen hotelgasten eeuwenoude cultuur ervaren – en dat op loopafstand. Het luxueuze David Citadel is een dialoog tussen de beroemdste architect van Israël, Moshe Safdie, en een van de meest gewilde interieurontwerpers van dit moment, Piero Lissoni. De architectuur van het David Citadel mengt stijlen en eeuwen – net als de stad zelf. Daardoor is er een designhotel gecreëerd met een ‘gevoel van plaats’. Gasten kunnen sinds 1998 overnachten in het David Citadel, net buiten de Oude Stad van Jeruzalem.

Sterke lokale partners: Destination management companies (DMC)
In Israëls stand D240 op de IMEX zullen contactpersonen van een aantal belangrijke Israëlische destination management companies (DMC) aanwezig zijn om informatie te verstrekken over het brede scala aan evenementen en over hun individuele ondersteuning van de incentive-reiziger in Israël.

DMC G2 Travel Israël, gevestigd in Tel Aviv, maakt deel uit van een wereldwijd bedrijf dat veel ervaring en connecties heeft, waar de kantoormanagers uit Israël gebruik van maken. G2 Travel Israël is gespecialiseerd in voornamelijk de organisatie van incentives, feesten, bedrijfsevenementen en congressen.

Ortra Ltd, ook gevestigd in Tel Aviv, is een evenementenspecialist met een focus op Israël. Het bedrijf promoot zijn expertise in alle variëteiten die de snoepwinkel van de MICE-sector te bieden heeft: of het nu gaat om een conferentie, een tentoonstelling, een bedrijfsfeest of een zakelijk evenement. Bedrijven profiteren van de expertise die de volle evenementenkalender van Otra Ltd. op tafel legt. Otra Ltd. heeft ook aantoonbare ervaring in de toeristische sector – de experts uit Tel Aviv hebben bijvoorbeeld al de Israël Where Else-conferentie van het Israëlische Ministerie van Toerisme in 2023 georganiseerd en de International Mediterranean Travel Market (I.M.T.M.).

Een andere gevestigde naam is Eshet Incentives & Conferences, opgericht in 1987, dat ook op de IMEX aanwezig zal zijn. Het agentschap Eshet Incentives & Conferences benadrukt zijn innoverende geest dat volledig in dienst staat van zijn klanten. Het bedrijf, gevestigd in Tel Aviv, is het enige DMC in Israël dat twee SITE Crystal Awards heeft gewonnen van de Society of Incentive Travel Executives (SITE). Deze prijzen werden toegekend in de categorieën “Outstanding Single Event” en “Trip Organization of Five Nights or More for the BC 2000 AD Award - Journey Through Time in the Holy Land.” De SITE Crystal Awards worden beschouwd als een benchmark voor programma’s en de hoogste eer in de incentive-reissector.

De Israëlische touroperator Sar-El Tours & Conferences presenteert op de IMEX zijn diensten voor zakelijke reizigers. Ook zal de touroperator een toelichting geven op zijn kennis, de organisatie van evenementen en conferenties in het Heilige Land en het aanbod van incentive- en VIP-reizen. Het familiebedrijf is al 20 jaar lang een van de belangrijkste touroperators in Israël. De missie van Sar-El Tours is het presenteren van de speciale kenmerken van het land en de reiziger dichterbij Israël brengen – het land, de mensen en de natuur.

“LeChaim!”: Israëlische wijn voor bezoekers aan de beursstand
Israël kent zes wijnregio’s en honderden wijnbedrijven van noord naar zuid, van de voet van de met sneeuw bedekte Har Hermon op 1.100 meter boven zeeniveau, tot de woestijngrond van de Negev, die net iets boven 100 meter boven zeeniveau ligt. De productie en de marketing van wijn in Israël begon al ongeveer 8.000 jaar geleden. Veel van de huidige wijnbedrijven zijn gevestigd in de nabije omgeving van hun historische voorgangers. In het laatste decennium heeft de Israëlische wijnbouw wereldwijde erkenning en succes gekregen in prestigieuze internationale wijncompetities. Traditionele methoden, baanbrekende landbouw en technologie én creativiteit maken het Israëlische wijntoerisme tot een echte ervaring.