13 juni 2024
Thumbnail voor Nazomertip: bezoek het verrassend verfrissende Poznań in Polen

Nazomertip: bezoek het verrassend verfrissende Poznań in Polen

Dit is een persbericht.

AMSTERDAM - Poznań ligt in het westen van Polen en is de ideale bestemming voor een stedentrip. Door de groene omgeving kun je een bezoek aan deze stad goed combineren met uitstapjes in de natuur. Met de directe KLM-vlucht van Schiphol Amsterdam naar Poznań Airport kan je al binnen 1 uur en 40 minuten in deze kleurrijke stad staan.


Poznań is tot voor kort redelijk onder de radar gebleven voor Nederlandse toeristen. Jammer, want deze stad heeft ontzettend veel te bieden. Zeker door de snelle vliegverbinding is een stedentrip naar deze stad dichterbij dan ooit. Poznań staat bekend om de historie en cultuur. Zo vind je hier het mooiste stadhuis ten noorden van de Alpen, de oudste kathedraal van Polen, het enige schilderij van Monet in Polen en de iconische croissant van Poznań.

Activiteiten in en rond de stad
Hoewel de stad niet aan de kust ligt, vind je hier door het City Beaches project ook verschillende stadsstranden. Zo is het niet per se nodig om de stad te verlaten voor een (na)zomers gevoel op het strand. Ben je op zoek naar iets meer avontuur? Ook in de natuur rondom Poznań vind je meerdere activiteiten. Pyrland Park Linowy is een goed uitje voor echte klimfanaten. In dit park slinger je door de bomen en tokkel je met grote snelheid naar beneden.

In Poznań kun je je op allerlei manieren van highlight naar highlight bewegen, maar voor een magische ervaring is er de stoomtrein tussen Poznań en Wolsztyn. Dit is een van de laatste plekken ter wereld waar stoommachines worden ingezet als dagelijks vervoer; het is daarom ook een grote trots van Poznań.

De croissant uit Poznań
Een andere trots van Poznań is de croissant, beter bekend als de Sint-Maartenscroissant. Deze zoete lekkernij met bijpassende legende is hét symbool van Poznań. Op 11 november slaat iedereen massaal de bekende croissants in om de onafhankelijkheid van de stad te vieren. Wil je meer weten over deze opmerkelijke lokale lekkernij? Ga dan zeker naar het croissantmuseum waar je alles leert over de croissant van Poznań! Uiteraard is er een proeverij inbegrepen bij een bezoek.

Praktische informatie
Enthousiast geworden? KLM vliegt meerdere keren per week rechtstreeks naar Poznań. Dit is de snelste en de meest comfortabele manier om hier te komen. Raadpleeg de website van KLM voor het meest actuele vluchtschema.

Eenmaal aangekomen op Poznań Airport kun je alle kanten op. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven, winkels, ATM's en wisselkantoren. De laatste is niet overbodig aangezien de lokale munteenheid van Polen de Zloty is. Naast de vele faciliteiten is de ligging ook ideaal. Vanaf de luchthaven ben je namelijk binnen 30 minuten in het centrum van de stad. Meer informatie vind je op de website van Poznań Airport.

Voor meer tips over je bezoek aan Poznań kan je een kijkje nemen in de gratis city guide van CityZapper, of op de website POZnan.travel. Hier vind je ook de leukste accommodaties in de stad.