21 juni 2024
Thumbnail voor Nivon: unieke hike & night trektochten om compleet offline in de Nederlandse natuur te zijn

Nivon: unieke hike & night trektochten om compleet offline in de Nederlandse natuur te zijn

Dit is een persbericht.

AMSTERDAM – Wie spontaan wil ontsnappen aan de dagelijkse sleur heeft deze zomer de kans om zijn stoute wandelschoenen aan te trekken en de Nederlandse wildernis in te gaan. Nivon, bekend van de Natuurvriendenhuizen en -kampeerterreinen, brengt een unieke set hike & night trektochtkaarten uit. Dit zijn vier verschillende tweedaagse wandelingen dwars door heidegebieden, bossen of duinlandschappen en met een budgetproof overnachting midden in de natuur. Op de kaarten staat alle informatie over de routes, omgeving en accommodatie, zodat de mobiel in de tas kan blijven. Elke tocht start en eindigt bij een OV-punt en heeft twee dagetappes met keuze tussen korte en lange routes van 6 km tot 25 km.


Gevoel van avontuur
Elke trektocht leidt met behulp van de kaart en de bordjes langs de weg naar de meest indrukwekkende natuurgebieden waar je even het gevoel hebt verdwaald te zijn. Iris Vermaas van Nivon: “Via onverharde wegen en modderige paden nieuwe plekken ontdekken en overnachten midden in de natuur geeft een ontzettende kick. Elke trektocht is uniek en laat zien hoe mooi Nederland is. Een avontuur waardoor je écht het gevoel hebt er even tussenuit te zijn en dat ook geschikt is voor mensen zonder wandelervaring en kleine budgetten.”

Budgetproof en plek
De trektochtkaarten zijn online te koop voor €7,49 per stuk en als set voor €22,49. Nivonleden betalen €4,95 per kaart en €14,95 voor de hele set. Het boeken van de overnachting kan direct via de Nivon website en is mogelijk vanaf €14,20 per persoon per nacht. “We zien dat de prijzen in Nederland op dit moment de pan uit rijzen en veel plekken voor de weekenden zijn volgeboekt. We zijn blij dat we een laagdrempelig alternatief kunnen bieden zodat iedereen er op uit kan gaan. Bovendien is het door de ruime hoeveelheid aan plekken in de Natuurvriendenhuizen ook vaak mogelijk last minute een overnachting te boeken,” aldus Vermaas.

 

#1 Trektocht Hunehuis door Drenthe
Een aanrader voor liefhebbers van Nederlandse historie en Drentse wildernis. Een tweedaagse tocht door sprookjesachtige bossen waar wandelaars kunnen genieten van wilde vergezichten. Deze trektocht begint in Ruinen en eindigt in Steenwijk met een overnachting in Natuurvriendenhuis Het Hunehuis. De route loopt langs historische dorpjes, monumentale hunebedden en laat de indrukwekkende natuur zien. Voor meer informatie, klik hier.

#2 Trektocht Bosbeek over de Veluwe
Betoverende bossen, heldere beekjes en de prachtige heidevelden op de Veluwe: deze tocht begint in Ede en eindigt in Wolfheze met een overnachting in Natuurvriendenhuis De Bosbeek. De route neemt wandelaars mee langs bospaadjes, heide en wildrijke natuurgebieden. Een aanrader voor liefhebbers van natuur en het spotten van wildlife. Voor meer informatie, klik hier.

 

#3 Trektocht Morgenrood in het Brabants Vennengebied
Misschien wel het mooiste natuurgebied van Nederland: de Kampina. Deze route loopt diep het vennengebied in en laat wandelaars het Nederlandse wetlandgebied ontdekken. De tweedaagse tocht loopt van Boxtel naar Tilburg met een overnachting in Natuurvriendenhuis Morgenrood. Een echte natuurtocht in een onontdekte, unieke omgeving. Voor meer informatie, klik hier.

#4 Trektocht Zeehuis door graslanden en duingebied
Deze route loopt vanuit de stad door rijke polderlandschappen naar uitgestrekte duingebieden. Deze tweedaagse trektocht begint in Alkmaar en eindigt in Castricum met een overnachting in Natuurvriendenhuis Het Zeehuis. Onderweg zijn verschillende trekvogels te spotten en kunnen wandelaars uitwaaien op het strand aan de Noordzee. Voor meer informatie, klik hier.

Voor meer informatie over de trektochten en Nivon accommodaties, kijk op: Nivon.nl/trektochten