15 juni 2024
Thumbnail voor Nysted Strand Camping ontvangt als eerste Deense camping EU Ecolabel

Nysted Strand Camping ontvangt als eerste Deense camping EU Ecolabel

Dit is een persbericht.

Nysted Strand Camping heeft als eerste Deense camping het EU Ecolabel ontvangen. Met dit certificaat op zak maakt de camping onderdeel uit van een exclusief gezelschap van 20 Europese campings die het officiële Europese duurzaamheidslabel mogen voeren.


Tijdens een informele en ingetogen ceremonie op 20 april jl. kregen Henrik en Nicole Søby, campingbeheerders van Nysted Strand Camping & Hytteferie gelegen op het eiland Lolland, als eersten in Denemarken het EU Ecolabel overhandigd uit handen van Martin Fabiansen, directeur van Miljømærkning Danmark:

"Dit duurzaamheidslabel maakt van jullie camping een aantrekkelijke plek om te verblijven, niet alleen voor ons Denen, maar ook voor de vele Europese toeristen die duurzaamheid prioriteren tijdens hun vakantie. Laten we hopen dat meer Deense campings jullie voorbeeld zullen volgen en dat jullie met het verkrijgen van dit eco-label een groene golf in gang hebben gezet."

Henrik en Nicole zijn een van de eersten die hun extra inspanningen op het gebied van duurzaamheid beloond zien worden: “Voor ons als campingbeheerders is het compleet normaal om zowel privé als op professioneel gebied na te denken over onze consumptie en hoe wij zo goed mogelijk voor onze planeet kunnen zorgen. Het was voor ons daarom een logische stap om voor dit eco-label te gaan. We zijn ontzettend blij dat wij zowel Deense als buitenlandse toeristen de optie kunnen bieden om voor een duurzame vakantieaccommodatie te kiezen. Dit eco-label daagt ons bovendien uit om ook in de toekomst te blijven verbeteren."

EU Ecolabel criteria
Het EU Ecolabel is het officiële Europese eco-label. Deze wordt ook wel aangeduid als EU Bloem vanwege de bloem die op het logo is afgebeeld. Het doel van dit certificaat is om de totale impact van de mens op het milieu van productie tot consumptie te minimaliseren. Het EU Ecolabel kijkt naar het hele productieproces en naar de milieuvraagstukken die zich onderweg voordoen ten behoeve van de mens, het milieu en de hulpbronnen van de aarde.

Een accommodatie met het EU Ecolabel moet voldoen aan een aantal criteria. Hierbij wordt gekeken naar de energie- en waterconsumptie en de afvalverwerking. Ook moet een accommodatie extra punten behalen verdeeld over verschillende categorieën, denk aan het weren van pesticide in de verzorging van buitenruimtes, het verkopen van lokale en biologische producten, milieuvriendelijk transport bieden, eco-vriendelijke schoonmaakmiddelen gebruiken en regenwater opvangen voor het besproeien van de plantjes.