20 juni 2024
Thumbnail voor SAUDIA is de eerste luchtvaartmaatschappij die “Your Ticket Your Visa”-service aanbiedt

SAUDIA is de eerste luchtvaartmaatschappij die “Your Ticket Your Visa”-service aanbiedt

Dit is een persbericht.

SAUDIA, de nationale luchtvaartmaatschappij van Saoedi-Arabië, heeft de lancering aangekondigd van "Your Ticket Your Visa". Deze unieke service biedt gasten nog gemakkelijker toegang tot het Koninkrijk via een digitaal integratiesysteem dat transitvisa koppelt aan vliegtickets.


De "Your Ticket Your Visa"-service wordt geïntroduceerd in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Ministerie van Binnenlandse Zaken, het Ministerie van Hajj en Umrah, het Pilgrims Service Program en de Saudi Tourism Authority.

Met de nieuwe service, die alle internationale luchthavens in het Koninkrijk bestrijkt, kunnen gasten maximaal 96 uur in het Koninkrijk verblijven en in die periode rondreizen door het Koninkrijk en Umrah verrichten. De digitale integratie met het ministerie van Buitenlandse Zaken vergemakkelijkt de afgifte van het transitvisum en koppelt het binnen drie minuten aan het vliegticket.

Gezagvoerder Ibrahim Koshy, CEO van SAUDIA, zei: “De lancering van dit innovatieve en naadloze Stopover Visa is de eerste in zijn soort in de luchtvaartindustrie en een belangrijke mijlpaal in ons digitale transformatieprogramma. Het is een bewijs van de toewijding van SAUDIA om de strategische doelstelling van het Koninkrijk te ondersteunen om tegen 2030 100 miljoen bezoeken te bereiken. We zijn ervan overtuigd dat het een positieve invloed zal hebben op het groeiende aantal transitpassagiers, terwijl het onze positie als hub die Oost en West met elkaar verbindt, versterkt. De nieuwe service zal passagiers ook aanmoedigen om Umrah uit te voeren, belangrijke bestemmingen te bezoeken en evenementen en Saudi Seasons bij te wonen.”

De lancering van de nieuwe service past in het streven van SAUDIA om King Abdulaziz International Airport in Jeddah te promoten en haar rol in de regio te versterken door SAUDIA's vluchten vanuit het oosten en naar het westen te configureren, de reisprocedures te vergemakkelijken door samen te werken met de Jeddah Airports Company, en samen te werken met de Saudi Tourism Authority om incentive-pakketten aan te bieden aan degenen die willen profiteren van de "Your Ticket Your Visa"-service.

De "Your Ticket Your Visa"-service maakt deel uit van de digitale diensten die SAUDIA aanbiedt via haar website en slimme applicaties, die voortdurend in ontwikkeling zijn om de reisprocedures te vereenvoudigen en een verschuiving teweeg te brengen in de after-sales services.