21 juni 2024
Thumbnail voor Top 9 beste ondergrondse attracties in Israël

Top 9 beste ondergrondse attracties in Israël

Dit is een persbericht.

Israël heeft zoveel interessante bezienswaardigheden om te ontdekken, dat je soms vergeet dat er ook onder de grond veel fascinerends te zien is. Perfect voor een van de vele zinderende zomerdagen of juist een van de weinige regenachtige winterdagen. We hebben een top 9 samengesteld van de mooiste ondergrondse plekken die echt een bezoek waard zijn.


9. Tempelierstunnels, Acre (Akko)
De Tempeliers waren een militaire kloosterorde die - in naam van de paus - pelgrims en zieken uit Europa hielpen om de heilige plaatsen van Israël te bezoeken. In 1187 vestigden de Tempeliers zich in Akko en bouwden een fort met een tunnel van 150 meter lang die zich helemaal uitstrekt tot de haven in het oosten van de stad.

8. Druipsteengrotten, Beit Shemesh
Dit natuurreservaat omvat een uitgestrekt natuurlijk bosgebied en de grootste en mooiste grot met stalactieten en stalagmieten van Israël. In de grotten bevinden zich kamers en netwerken met verschillende vormen en functies.

7. Herodion-tunnels
Toen de Joden in de eerste en tweede eeuw in opstand kwamen tegen de Romeinse onderdrukking, bouwden ze een complex systeem van ondergrondse tunnels en reservoirs in de Herodion-heuvel bij Jeruzalem om de watervoorziening te beschermen en verborgen te houden voor de vijand.

6. Klaagmuurtunnels, Jeruzalem
De Klaagmuur strekt zich uit over bijna een halve kilometer, maar slechts een klein deel is zichtbaar op het Klaagmuurplein. ‘Touring the Western Wall Tunnels’ biedt toegang tot de delen die aan het zicht zijn onttrokken. De oude ondergrondse ruimtes omvatten grote stenen bogen, waterputten, een oud aquaduct en meer.

5. Beit Guvrin-grotten
In dit nationale park bevinden zich ongeveer 800 klokvormige grotten, sommige met elkaar verbonden door ondergrondse tunnels. De Bell Caves werden in de vierde tot de negende eeuw ontgonnen voor krijt dat werd gebruikt om wegen, gips en beton te maken.

4. Onder de Via Dolorosa, Jeruzalem
Pal onder de bekende Via Dolorosa in de oude stad van Jeruzalem (de huidige straat stamt uit de middeleeuwen) vind je de opgegraven ruïnes van de straat uit de Romeinse tijd waar Jezus daadwerkelijk naar de kruisiging liep. Hier vind je de originele stenen uit de tijd van Jezus.

3. Pool of the Arches, Ramla
Dit ondergrondse waterreservoir werd gebouwd in 789 en is nu een bijzondere plek waar je met een roeiboot tussen de gigantische stenen pilaren kunt varen en de magie van dit 1200 jaar oude bouwwerk kunt ervaren.

2. Siloam Water Tunnel, Jeruzalem
Dit waterkanaal, ook wel bekend als Hizkia's Tunnel, werd in Bijbelse tijden uitgehouwen onder de Stad van David in Oost-Jeruzalem om te zorgen voor een continue watervoorziening naar de stad tijdens de Assyrische belegering in 721 voor Christus.

1. Blauwe Grotten, Rosh Hanikra
Deze magische zeegrotten bevinden zich aan de voet van een steile klif die naar de Middellandse Zee leidt en werden gevormd door een reeks ondergrondse trillingen die de rots deden barsten. Het is uniek om te zien hoe het regenwater en de golven van de zee continu door deze scheuren in de rotsen heen stromen.