13 juni 2024
Thumbnail voor Transavia, ANWB en Riksja Travel investeren in Startup Airtrotter

Transavia, ANWB en Riksja Travel investeren in Startup Airtrotter

Dit is een persbericht

De drie samenwerkende reisorganisaties ANWB, Riskja Travel en Transavia hebben vorig jaar een Travel Accelerator georganiseerd waarbij ze in 5 reisstartups geïnvesteerd hebben. De startups die meededen aan deze Travel Accelerator ontvingen niet alleen een klein startkapitaal maar werden ook gedurende 12 weken intensief begeleid om verder te kunnen ontwikkelen en groeien.


Deze week maken de drie reisorganisaties bekend dat zij een gezamenlijke vervolginvestering doen in een van de deelnemers van dit programma: het bedrijf Airtrotter. Hiermee worden zij als collectief ook aandeelhouder van Airtrotter.

Airtrotter levert unieke software voor de reisbranche waaronder API modules, widgets en een innovatieve whitelabel reisplanner waarmee heel snel en eenvoudig een rondreis gepland kan worden inclusief transport, accommodaties en tours, bezienswaardigheden en activiteiten. Alles kan met één klik direct geboekt worden en is geheel geautomatiseerd. Ook laat Airtrotter de CO2 uitstoot van de gekozen reis zien zodat voor de meest duurzame optie gekozen kan worden. 
ANWB gebruikt Airtrotter voor het tonen van de milieu-impact van haar kampeerreizen, Riksja voor het snel kunnen aanbieden van op maat gemaakte rondreizen en Transavia voor het plannen van rondreizen op TransaviaDichtbij.

Stefan Dammers CEO van Airtrotter vertelt "het unieke van onze technologie is dat we gebruik maken van een Super API waarmee gelijktijdig heel veel verschillende databases gechecked kunnen worden. De klant ziet binnen enkele seconden een complete rondreis op zijn scherm die direct geboekt of aangepast kan worden met onze whitelabel reis planner. De investering stelt ons in staat om onze sales- en serviceorganisatie verder op te schalen. We gaan de applicatie wereldwijd vermarkten als whitelabel oplossing voor reisorganisaties'.

Yoram Samsom, CEO van Riksja Travel is blij met de samenwerking met Airtrotter. 'Ze zijn erg enthousiast en kundig, en hierdoor maken ze snel grote stappen voorwaarts. Het is mooi dat wij ze dan weer verder kunnen helpen met onder meer het optuigen van een serviceorganisatie rondom de rondreizen.'