21 juni 2024
Thumbnail voor Travelife certificeert hotels van de FTI GROUP

Travelife certificeert hotels van de FTI GROUP

Dit is een persbericht.

De duurzaamheidsstrategie van de eigen hotels van de FTI GROUP wordt beloond: Travelife for Accommodation zal tegen het einde van het fiscale jaar ongeveer 50 hotels van de Group certificeren. Dit certificaat staat voor betrokkenheid bij mens en milieu.


De eigen hotels van de FTI GROUP zijn op grote schaal duurzaam bewezen. Dit komt tot uiting in de bedrijfsstrategie en in de individuele betrokkenheid van de hoteliers en hun medewerkers. Talloze hands-on initiatieven en creatieve inspanningen dragen bij aan het milieu en de lokale gemeenschappen en verrijken zowel de werkomgeving als de gastervaring. Travelife for Accommodation beloont de strategie van FTI op het gebied van duurzaamheid. Tegen het einde van het seizoen 2022 streven ongeveer 50 hotels van de merken LABRANDA Hotels & Resorts, KAIRABA Hotels & Resorts, Design Plus Hotels en Lemon & Soul naar certificering van de wereldwijd bekende certificeerder. "Er is niets goeds tenzij je het doet", zegt Sabine Dorn-Aglagul, CEO Hotels bij FTI Group. "Met onze accommodaties handelen we op een maatschappelijk verantwoorde, ecologisch en economisch duurzame manier en voldoen we aan de hoogste kwaliteitsnormen, in het belang van onze gasten, onze medewerkers en het milieu. De Travelife for Accommodation-certificering bewijst dit en markeert een mijlpaal voor ons."

Duurzaamheid in actie van de ESG-code tot moestuinen in de woestijn
In het kader van de herpositionering van MP Hotels heeft de group een ESG-code aangenomen die sociale waarden verankert en milieuvriendelijke richtlijnen vastlegt. Dorn-Aglagul benadrukt: “Onze hotels bevinden zich in Spanje, Egypte, Turkije, Griekenland, Italië, Malta, Kroatië en Marokko. Met al deze verschillende culturen is het des te belangrijker om gemeenschappelijke normen vast te stellen om al onze medewerkers zonder uitzondering in alle opzichten een veilige werkplek te kunnen garanderen. Dit vormt op zijn beurt de basis voor individuele duurzaamheidsconcepten in de hotels, die de medewerkers met passie ondersteunen. We hebben immers niet alleen te maken met grote vraagstukken zoals het terugdringen van plastic afval, minder voedselverspilling, een lager water- en energieverbruik of schone kusten. Het zijn vaak de kleine projecten die illustreren dat duurzaamheid een steeds belangrijkere rol speelt: zo is er de hoteldirectie in Makadi Bay in Egypte, die in een moestuin in de woestijn zijn eigen planten voor het restaurant kweekt, de missie ‘Plant a Tree’ in Kroatië en een team in Marmaris in Turkije, dat tijdens renovatie drijfhout upcycled en onderdeel maakt van het nieuwe kamerontwerp – om zo maar een paar projecten te noemen. Ook onze gasten waarderen deze inzet. We zijn dan ook des te blijer dat al onze inspanningen nu ook op internationaal niveau de Travelife-waardering krijgen.”

Samenwerking met Travelife for Accommodatie gestart in april 2022
Certificering door Travelife, een van 's werelds toonaangevende initiatieven voor effectieve en efficiënte duurzaamheidsprincipes in de accommodatiesector, staat voor bijzonder hoge normen op het gebied van milieu en sociale verantwoordelijkheid in de toerisme- en horecasector. Voor de certificering controleren onafhankelijke auditors van de organisatie de betreffende accommodaties met een eisenpakket bestaande uit 163 criteria. De audit omvat het beoordelen van hoe accommodaties hun impact op het milieu minimaliseren, de naleving van richtlijnen voor dierenwelzijn en een eerlijke behandeling van werknemers. "Met het certificaat zullen gasten die voor een van onze hotels kiezen in de toekomst worden gewezen op de keuze voor een duurzaam hotel: dit hotel gaat zorgvuldig om met natuurlijke hulpbronnen, draagt ​​de verantwoordelijkheid voor een laag emissiebudget en werkt nauw samen met de lokale bevolking", zegt Dorn-Aglagul.

De samenwerking tussen MP Hotels en Travelife for Accommodation werd in april 2022 overeengekomen en hiermee werd de basis gelegd voor een succesvolle certificering. Sindsdien hebben de accommodaties uitgebreide documentatie- en optimalisatieprocessen en individuele audits ondergaan. Daarnaast krijgen medewerkers via workshops, trainingen en best-practice voorbeelden waardevolle informatie om de duurzaamheidscriteria verder te ontwikkelen. "De audits zullen in de loop van september in al onze faciliteiten worden afgerond. Een paar weken later verwachten we de Travelife Certified-status te krijgen. Eenmaal gecertificeerd, wordt het beoordelingsproces elke twee jaar herhaald om de certificering te vernieuwen", aldus Dorn-Aglagul. De gecertificeerde hotels zullen zich in de toekomst ter plaatse het Travelife-logo aanbrengen op de voorgevel van het hotel en de bijbehorende mededelingen zullen zowel in de boekingssystemen als op www.mphotels.com worden getoond.

Inbedding in de duurzaamheidsstrategie van de FTI GROUP
De stap naar certificering met Travelife for Accommodation gaat hand in hand met de nieuwe duurzaamheidsstrategie van de FTI GROUP. Met deze strategie vervult het bedrijf zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en houdt het rekening met de klimaat- en milieudoelstellingen van de Europese Unie en met de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. De individuele niveaus strekken zich uit tot alle bedrijfsonderdelen van de group, van touroperators tot de eigen hotels en agentschappen van het bedrijf, en omvatten zowel de duurzame vakantie aanbiedingen als de persoonlijke werkomgeving van de FTI GROUP-medewerkers en klantcommunicatie.