21 juni 2024
Thumbnail voor TUI Care Foundation steunt het wereldwijde Youthwise-initiatief van OESO

TUI Care Foundation steunt het wereldwijde Youthwise-initiatief van OESO

Dit is een persbericht.

Het Youthwise-initiatief van de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) biedt haar leden een platform om meer inzicht te krijgen in belangrijke beleidskwesties die jongeren aangaan en in beleidsvormingsprocessen. Het biedt jonge deelnemers uit 24 OESO-landen ook de kans om deel te nemen, waarbij ze over een reeks onderwerpen en thema's in gesprek gaan met OESO-deskundigen en externe belanghebbenden, zoals de TUI Care Foundation.


De OESO erkent de rol van jongeren bij het bepalen van toekomstig beleid. Het heeft in 2021 Youthwise in het leven geroepen als platform om de perspectieven, inzichten en ideeën van de jonge generatie naar de internationale organisatie te brengen. Alle aanmeldingen voor het programma zijn beoordeeld door een intergenerationele OESO-jury met als resultaat een diverse en representatieve groep van 22 deelnemers. De jongeren hebben een gemiddelde leeftijd van 24,5 jaar en vertegenwoordigen 24 verschillende OESO-landen.

De kern van het initiatief wordt gevormd door interactieve fysieke, virtuele en hybride workshops. Deze worden ondersteund door TUI Care Foundation en helpen de leden van Youthwise meer inzicht te krijgen in belangrijke beleidskwesties die hun generatie aangaan.

Alexander Panczuk, uitvoerend directeur van de TUI Care Foundation, legt uit: "De stem van de jonge generatie moeten beter worden gehoord. Het is essentieel dat naar ze wordt geluisterd. Vooral over onderwerpen die hun toekomst bepalen. Van de overgang van school naar werk en de ontwikkeling van vaardigheden tot duurzaamheid en klimaatbestendigheid. Dit zijn ook allemaal belangrijke onderwerpen in de missie van TUI Care Foundation. We zijn er trots op Youthwise te steunen en zijn benieuwd naar de conclusies van de Youth Advisory Board."

De deelname van de TUI Care Foundation aan het Youthwise-initiatief maakt deel uit van haar streven om de ontwikkeling van jongeren te stimuleren. Dat is ook een belangrijk aspect van de TUI Academy en TUI Junior Academy programma's. Terwijl de TUI Academy beroepsopleidingen aanbiedt voor kansarme jongeren om toegang te krijgen tot kwalitatief onderwijs, werkervaring, coaching van levensvaardigheden en een betere toekomst, stelt de TUI Junior Academy jonge kinderen in staat om eco-kampioenen te worden door middel van milieu-educatie. Daarnaast biedt het leermogelijkheden mogelijk voor jongeren uit kansarme gemeenschappen.