25 juni 2024
Thumbnail voor Uitstekende reactie op de GTM 2023 in Essen – Volgende Germany Travel Mart 2024 in Chemnitz

Uitstekende reactie op de GTM 2023 in Essen – Volgende Germany Travel Mart 2024 in Chemnitz

Dit is een persbericht.

Aan het einde van de 49e Germany Travel Mart (GTM) in Essen kan de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) als organisator een uitzonderlijk positieve reactie melden. Volgens een enquête die tijdens het evenement ter plaatse onder de aanwezigen werd gehouden was 90 procent tevreden/zeer tevreden over het verloop van de GTM. 94 procent van de respondenten zei dat de GTM een goed/zeer goed platform is voor het sluiten van zakelijke deals.


Ongeveer 200 Duitse bedrijven uit de hotel-, transport- en vrijetijdssector, incoming services, regionale toeristische organisaties en ongeveer 230 inkopers van internationale reisorganisaties en online reisbedrijven gebruikten het platform op 17 en 18 april 2023 om te onderhandelen over aanbiedingen voor het komende jaar. Daartoe maakten zij ongeveer 5300 afspraken via de GTM Networking Tool van de DZT. Er waren 16 vertegenwoordigers uit de Nederlandse reisindustrie aanwezig, waaronder TUI, De Jong Intra Vakanties en Belvilla. Tevens hebben ongeveer 100 journalisten deelgenomen aan het evenement, waaronder 4 uit Nederland.

Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de DZT: "De GTM 2023 bevestigde opnieuw het grote belang van persoonlijke ontmoetingen om succesvolle zakenrelaties voortdurend uit te breiden. 83 procent van de aanwezigen had in het verleden al eens deelgenomen aan de GTM. 97 procent van de respondenten kon nieuwe zakelijke contacten leggen, en 87 procent is van plan in de toekomst opnieuw aan de GTM deel te nemen. Tegelijkertijd bevestigde de positieve feedback van de deelnemers de door ons benadrukte thematieke zwaartepunten: duurzaamheid, digitale transformatie, het verbinden van stedentrips met landelijke regio´s, klimaat- en milieuvriendelijke vervoersmiddelen en verlenging van de verblijfsduur. De positieve reactie op de GTM 2023 is een sterk signaal voor de positie van het Duitse Incoming-Tourism in de globale concurrentie van bestemmingen."

De DZT organiseerde de 49e GTM ook als Green Meeting. Specifieke maatregelen om de CO2-voetafdruk van het evenement te verminderen waren bijvoorbeeld het ondersteunen van milieuvriendelijke reizen voor deelnemers per trein, het compenseren van de CO2-uitstoot van alle vluchten, catering zoveel mogelijk uit regionale bronnen en het gebruik van energiebesparende evenemententechnologie en herbruikbaar tentoonstellingsmeubilair.

50e GTM 2024 in Chemnitz
De volgende GTM zal plaatsvinden in Chemnitz van 21 tot en met 23 april 2024. De Chemnitzer Wirtschaftsförderungs- und Entwicklungsgesellschaft mbH (CWE) en Tourismus Marketing Gesellschaft Sachsen mbH (TMGS) zullen fungeren als gastheren bij de GTM 2024.