21 februari 2024
Thumbnail voor Van sokken tot sexspeeltjes: Vijf dingen die het vaakst worden vergeten op skivakantie

Van sokken tot sexspeeltjes: Vijf dingen die het vaakst worden vergeten op skivakantie

Dit is een persbericht.

Skilatten en snowboards worden opnieuw van zolder gehaald en social media vult zich met sneeuwfoto’s: het skiseizoen is van start gegaan. Voor velen staat de skipiste én de gezellige chalet of vakantiewoning gelijk aan thuiskomen. We voelen ons er zelfs zo thuis, dat we heel wat items vergeten terug mee naar Nederland te nemen. Een gewaarschuwd man telt voor twee, dus zet vakantiewoningverhuurder Interhome de tien meest vergeten objecten op een rijtje.


Sokken en onderbroeken
Het zal niemand verbazen dat sokken en ondergoed op de eerste plaats komen. Na een lange dag skiën breekt vaak de strijd uit over wie als eerste een warme douche mag nemen. Zo snel mogelijk worden alle lagen kleding verwijderd en na de douche is het tijd om de comfortabele joggingbroek aan te trekken. Uiterlijk bij het vertrek moeten alle kleren weer in de bagage zitten - wat vaak een wat moeilijke onderneming blijkt te zijn. Vooral als het gaat om sokken en ondergoed die verspreid onder het bed liggen. Interhome tip: Als u uw koffer pakt, is het de moeite waard om onder alle bedden te kijken, evenals in kasten en de enigszins verborgen hoekjes van de badkamer.

Tablet, laptop en oplader
Ook tablets, laptops en opladers voor mobiele telefoons worden vaak in het vakantiehuis achtergelaten. Veel vakantiegangers bewaren hun elektronische apparaten op een veilige plaats in hun accommodatie tijdens het skiën of zelfs 's nachts. Maar dan wordt juist deze veilige plek over het hoofd gezien bij het inpakken. Op de skipistes op grote hoogte is er vaak geen gsm-ontvangst of kost het enige moeite om de gsm uit de rugzak te halen. Terug in het vakantieverblijf is de "digitale detox" voorbij en is het tijd om te sms'en met familie en vrienden of door de sociale media te scrollen. Daarna belandt de oplader vaak op of onder de bank of het nachtkastje... Interhome tip: Controleer voordat u vertrekt al uw digitale apparatuur, inclusief de oplaadkabels. Wie wil immers het risico lopen van een lege accu tijdens de lange reis naar huis?

Ski-uitrusting
Het inpakken voor vertrek kan meestal niet snel genoeg gaan: Iedereen is moe van de (après-)skitocht en wil in de auto stappen. In deze hectiek worden onderdelen van de skiuitrusting vaak over het hoofd gezien: van skistokken en -schoenen tot je eigen ski's. Interhome tip: Controleer voor vertrek nogmaals het terras en de skiruimte.

Voedsel
Niets is gezelliger dan af en toe een lekkere maaltijd te koken in het vakantiehuis. Het balkon dient vaak als extra koelkast en is daarom de plek waar vaak flessen eten of drinken worden achtergelaten. Interhome tip: Controleer het balkon voordat u vertrekt. Omdat een reis naar huis zonder versnaperingen erg lang kan duren...

Last but not least: seksspeeltjes en enveloppen met geld
En soms zijn de verloren spullen iets spannender. Zo vond Interhome al eens een aantal seksspeeltjes. Te begrijpen dat je die meepakt op skivakantie want na een koude skidag is opwarmen key! Al is het gegarandeerd toch een gemis als je deze vergeet mee te nemen naar huis. Daarnaast werden er ook al enveloppen met een serieuze som cash geld gevonden. Bij Interhome appreciëren ze een kleine fooi, maar dit was wel héél genereus. Interhome tip: Kijk voordat u het vakantiehuis verlaat even in de lades van het nachtkastje en controleer alle opbergvakken voordat u het vakantiehuis verlaat.