25 juni 2024
Thumbnail voor Vier bijzondere hikes op de Filipijnen: ‘Van weelderige jungle en groene rijstterrassen tot grillige bergtoppen’

Vier bijzondere hikes op de Filipijnen: ‘Van weelderige jungle en groene rijstterrassen tot grillige bergtoppen’

Dit is een persbericht

Hike langs groene rijstterrassen, klim naar de top van een vulkaan of doorkruis de weelderige jungle en bewonder de kleurrijke flora en fauna. De diverse landschappen op de Filipijnen bieden een schat aan avontuurlijke mogelijkheden voor wandelaars. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent, op zoek naar een nieuwe uitdaging of een natuurliefhebber die wil genieten van de schoonheid van de omgeving. Philippines Department of Tourism deelt vier hikes voor jouw bucketlist.

50 shades of green: de rijstterrassen van Banaue
De rijstterrassen van Banaue liggen ongeveer 300 kilometer ten noorden van Manilla, midden in het berglandschap van de Cordillera. Ruim 2.000 jaar geleden begonnen boeren van de Ifugao-bergstam met de bouw van de "Trappen naar de Hemel", zoals de rijstterrassen ook wel worden genoemd. De rijstvelden worden beschouwd als het achtste wereldwonder en staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hoewel er geen officiële trail door de velden loopt, is een wandeling tussen de rijstterrassen van Banaue een uitstekende manier om oude landbouwtechnieken en adembenemende landschappen te bewonderen. Een voorbeeldroute bekijk je hier.

Mount Pulag: een meerdaags wandelavontuur
Wie op zoek is naar een onvergetelijk wandelavontuur kiest ervoor om Mount Pulag, gelegen op het eiland Luzon, te beklimmen. De op twee na hoogste berg van de Filipijnen staat bekend als een van de beste plekken ter wereld om de Melkweg te bewonderen. Om de top te bereiken zijn er twee trails. De Ambangeg Trail biedt een relatief makkelijke route voor wandelaars van alle niveaus en duurt gemiddeld zo’n vier uur. Terwijl de Tawagan Trail de gevorderde wandelaar naar de top leidt in zo’n tien uur. Veel avonturiers plannen deze trail(s) dan ook als een meerdaags wandelavontuur, zo kunnen zij optimaal genieten van het panoramische uitzicht, de kleurrijke zonsondergang en eindeloos veel sterren aan de hemel. Een goede voorbereiding is noodzakelijk, temperaturen kunnen namelijk tot onder het nulpunt dalen in de nacht. Vergeet dus vooral niet je warme kleding mee te nemen.

Lagen Forest Trail: ga op zoek naar de palawanneushoornvogel
In het noorden van de provincie Palawan ligt de Bacuitbaai, een beschermde baai die wordt gezien als een van de mooiste ter wereld. Een van de 45 eilanden behorend tot de Bacuitbaai is het dichtbegroeide eiland Lagen en bestaat voor een groot deel uit weelderige jungle. De Lagen Forest Trail brengt je van de ene kant van het eiland, naar de andere. Hou onderweg vooral je ogen open, want in het oerwoud leven meer dan 74 diersoorten, waaronder de palawanneushoornvogel en de groene muskaatduif. Na een hike door de jungle, kom je uit op het witte zandstrand Cove 2 en kun je een verkoelende duik nemen in het helderblauwe water.

Taal Vulkaan: spectaculair uitzicht over een kratermeer
Met zijn actieve krater, adembenemende uitzichten en flora en fauna is de beklimming van de Taal Vulkaan een absolute must voor liefhebbers van het buitenleven. De Taal vulkaan vind je in de provincie Batangas op het eiland Luzon, ongeveer 50 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Manila. Wandel in ongeveer twee uur naar de top en geniet van een prachtig uitzicht over het blauwgroene kratermeer. Wie meer van de omgeving wil ontdekken, brengt een bezoek aan de koloniale plaats Taal waar de grootste katholieke kerk van Azië te vinden is: Basilica of San Martin de Tours.

Bekijk hier een voorbeeldroute.