25 juni 2024
Thumbnail voor Voigt Travel start samenwerking met USP Marketing PR

Voigt Travel start samenwerking met USP Marketing PR

Dit is een persbericht.

AMSTERDAM - Voigt Travel - sinds decennia dé specialist op reizen naar het Pure Noorden - gaat in zee met USP Marketing PR voor de communicatie met de Nederlandse en Belgische markt. Vanuit Naarden maken de 25 specialisten van Voigt Travel onder leiding van Managing Director Marloes Meijer een uniek aanbod mogelijk. Wereldwijd is er bijvoorbeeld geen andere reisorganisator te vinden die 's winters zoveel rechtstreekse vliegverbindingen naar het poolcirkelgebied aanbiedt. Zo worden wekelijks zes bestemmingen in Fins Lapland, Zweeds Lapland en IJsland aangevlogen voor sprookjesachtige ervaringen in de sneeuw en met het noorderlicht. "We kijken er dan ook enorm naar uit om de media kennis te laten maken met de intense verhalen rond Voigt Travel", aldus Jeannette Spits, CEO van USP Marketing PR.


Onvergetelijke belevenissen
Marloes Meijer, Managing Director Voigt Travel over de samenwerking: “Al meer dan 40 jaar zijn we actief in Noord-Europa waar we samenwerken met veelal kleinschalige partners met wie we persoonlijk contact onderhouden. Samen met hen streven wij er continu naar de verwachtingen van onze reizigers te overtreffen door het creëren van een onvergetelijke belevenis. Door op een zelfde manier samen te  werken met USP Marketing PR hopen wij ons verhaal nog beter wereldkundig te maken.”

Dankbare partner voor een PR-bureau
Voigt Travel is een eigenzinnige reisorganisatie met een grote voorliefde voor onontdekte, natuurlijke bestemmingen in het groene en witte noorden van Europa. "En omdat Voigt Travel serieus inzet op lokaal, natuur en milieu, is het een partner waarvan we het eerlijke verhaal verder wereldkundig kunnen gaan maken", aldus Jeannette Spits, CEO van USP Marketing PR.

Grondlegger reizen poolcirkel
Friedrich Anton Voigt begon in 1857 in de Rotterdamse haven met vrachtvervoer naar het Oostzeegebied. Zo'n zestig jaar geleden ontstond het idee ook passagiers mee te nemen op de schepen. Voigt Travel werd geboren en in de jaren zeventig reden iedere zomer duizenden Nederlandse en Belgische reizigers hun auto aan boord van een vracht- of passagiersschip met bestemming Finland, voor avontuurlijke rondreizen naar de middernachtzon in Lapland en langs de Noordkaap.

De eerste fly & drive-reizen naar de poolcirkel volgden al snel en inmiddels brengt Voigt Travel zijn klanten naar vele mooie plekken in Scandinavië, IJsland, Groenland, Spitsbergen en Schotland. Uitbreiding van het aanbod gebeurt onder de strenge voorwaarden die Voigt Travel hanteert voor duurzaam en verantwoord reizen.

Reizen met respect voor mens, milieu, natuur en cultuur
Bij het samenstellen van zijn aanbod heeft Voigt Travel de focus op zowel de reiziger van nu, als de reiziger van de toekomst. Alleen door respect te tonen voor mensen, milieu, natuur en cultuur kunnen ook de komende generaties vakantie blijven vieren. Noord-Europa is wat dit betreft de ideale wereld voor Voigt Travel, want deze regio is koploper op gebied van duurzaamheid.  

Steunen van de lokale economie
Voigt Travel werkt alleen samen met lokale en regionale accommodaties en excursieaanbieders, zodat het geld dat reizigers besteden daar direct in de lokale economie terechtkomt. En het mes snijdt aan twee kanten: door het contact met kleinschalige accommodaties en excursieaanbieders hebben reizigers een intensere ervaring. Ze logeren als het ware bij de locals thuis en leggen gemakkelijk contact.

Detourism
Voigt Travel gaat graag buiten de gebaande paden en laat reizigers kennis maken met die plekken waar anderen niet naar toe gaan. Hierdoor creëert het bedrijf werkgelegenheid daar waar economische ontwikkeling gewenst is.

Een eigen deskundig Team Green
Om alle duurzame intenties waar te maken investeert Voigt Travel volop in kennis en professionaliteit. Het heeft een eigen adviesorgaan - het Team Green - en behaalde in 2021 het Travelife Partnership-certificaat. Travelife helpt reisorganisaties in drie stappen te verduurzamen en milieuvriendelijk en sociaal verantwoord ondernemen bovenaan de prioriteitenlijst te houden.