25 juni 2024
Thumbnail voor VvKR: Een 600 bomen bos

VvKR: Een 600 bomen bos

Dit is een persbericht.

De bomenteller van het VvKR-bos staat momenteel op 600 bomen nu de samenwerkingsovereenkomst met stichting Trees for All na twee jaar is verlengd. Sinds februari 2020 planten reisorganisaties van VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties) en hun klanten bomen om een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld.


Op deze manier compenseren zij hun CO2-uitstoot. VvKR doneert elk jaar minimaal 125 bomen. Alle overige bomen zijn door reizigers en reisspecialisten geplant. Het doel is het huidige aantal te verdubbelen nu de meeste reisbeperkingen vanwege de coronapandemie zijn opgeheven, zodat het VvKR-bos aan het eind van 2022 minstens 1200 bomen telt.

Bomenteller
Het VvKR-bos is geen letterlijk bos dat te bezoeken is, maar een zogenaamde “bomenteller” die ook te vinden is op de website van VvKR. Met dit bomenproject wil VvKR haar leden en alle reizigers stimuleren bewust en duurzamer te reizen.

Zelf CO2-uitstoot berekenen
Reizigers en reisorganisaties kunnen bij Trees of All zelf kiezen hoe zij hun CO2-uitstoot willen compenseren. Dat kan op basis van een berekening wat de uitstoot van je vlucht, autokilometers of energieverbruik is en met die gegevens bepaalt een online tool het donatiebedrag. Ook is het mogelijk zelf een aantal bomen te kiezen die je wilt doneren, dat kan vanaf twee bomen. De reizigers ontvangen in beide gevallen een certificaat van hun boomdonatie als zij de speciale referentiecode van VvKR gebruiken.