21 juni 2024
Thumbnail voor Zomervakantie in de bergen, vol vrijheid en actie

Zomervakantie in de bergen, vol vrijheid en actie

Dit is een persbericht.

De zomervakantie lonkt. Ga dit jaar eens met het hele gezin naar de Tiroler Zugspitz Arena. Hier kun je genieten van lekker veel vrijheid en actie in de bergen. Wat hebben we daar, vooral nu, veel zin in. Wat is er mooier om te zien hoe kinderen zichzelf overwinnen in het klimbos, op de zomerrodelbaan of vliegend als een vogel over bergen? Of zich vermaken in het zwembad, op belevenispaden of met een superstep de berg af?


De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en campings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Met zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze.

Nieuw: Belevenispaden
Helemaal nieuw zijn de belevenispaden: wandelen met de kinderen gaat hier vanzelf. Ze leren spelenderwijs veel over de natuur. Er is keuze genoeg: het Wateravonturenpad Zugspitzi am Gaisbach in Ehrwald, het Moosle’s Forscherpad in Lermoos, Moosle’s Toverbos, het Natuurpad in Berwang, het Beverpad in Biberwier en het Moorlehrpad in Heiterwang am See. Onderweg zijn er allerlei opdrachten, uitdagingen en leuke quizvragen. Samen geniet je van de bloeiende natuur, frisgroene alpenweides en kraakheldere bergmeren.

Jeugd vakantieprogramma
Ben je toe aan een dagje zonder kinderen? Bij het jeugdvakantieprogramma van de Tiroler Zugspitz Arena zijn ze in goede handen. Voor jonge onderzoekers van 4 tot 9 jaar is er het kinderprogramma ‘Kruidenkabouter Kasimir’. Kids vanaf 10 jaar beleven avonturen bij het Aktiv-Programma. Hier gaan ze klimmen en biken en is canyoning het hoogtepunt van de dag. Verder zijn er talrijke kinderspeelfeesten en speelplaatsen in het gebied.

In het klimbos vind je vijf spannende alpine-parcoursen met 60 klimelementen voor een heleboel plezier en adrenaline. Zwevende elementen, hemeltrapeze, reuzenspinnenweb: hier worden moed en behendigheid op de proef gesteld. Van eenvoudige klimelementen voor kinderen tot uitdagende parcoursen voor geoefende klimmers. De zomerrodelbaan in Biberwier is ook reuzespannend. De baan is 1300 meter lang en heeft 40 bochten.

Bergdieren
Bezoek ook de kinderboerderij met bergdieren als geiten, ezels, herten, runderen, lama’s, hazen, uilen en zelfs apen. Of vlieg als een vogel over de berg met de Flying Fox, een soort kabelbaan van 380 m lang. Zoiets heb je nog nooit meegemaakt.

De Tiroler Zugspitz Arena biedt de ideale formule voor een heerlijke zomervakantie. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur. Maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven.

Informatie
Op www.zugspitzarena.com/nl vind je alle accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen. Voor persoonlijk contact bel je met +43567320000 of mail je naar [email protected].